av Amnesty International

Brave - Skriv för frihet

Människorättsförsvarare som Geraldine Chacón, Nawal Benaissa, Marielle Franco och Nonhle Mbuthuma kämpar för människors frihet och mänskliga rättigheter. I en tid när de behövs som mest försöker makthavare tysta deras röster.

Upprop

Därför behöver de ditt stöd. Din underskrift visar att vi är många som står på deras sida. Vill du skriva under för alla fyra på en gång - gör det här.

Venezuela: Geraldine får inte lämna landet

Geraldine Chacón.

Geraldine Chacón utbildade ungdomar i Venezuela om mänskliga rättigheter. Hon greps av säkerhetspolisen och satt häktad på oklara grunder i flera månader. Fallet mot Geraldine är ännu inte nedlagt och hon får inte lämna landet. 

Höj din röst, skriv under för Geraldine

Marocko: Nawal trakasseras av polisen för sitt arbete för mänskliga rättigheter

Nawal Benaissa.

Nawal Benaissa är drivande i en proteströrelse för social rättvisa och bättre hälsovård i Marocko. Hon har gripits flera gånger av polisen. Trots ständiga trakasserier fortsätter hon att kämpa. 

Stå upp för rättvisa, stå upp för Nawal

Brasilien: Marielle mördades - men mördarna går fria

Marielle Franco.

Marielle Franco kämpade för svarta kvinnors och HBTQI-personers rättigheter i Rio de Janeiro, Brasilien. Hon skjöts ihjäl när hon satt i bilen på  väg hem. Mordet på Marielle måste utredas och de ansvariga ställas till svars. 

Skriv för de som tystats, skriv för Marielle

Sydafrika: Nonhles kamp för miljön hotar hennes liv

Nonhle Mbuthuma.

Nonhle Mbuthuma kämpar för att stoppa en gruva i Sydafrika. Exploateringen riskerar att ta ifrån lokalbefolkningen deras mark och försörjning. Hon har utsatts för trakasserier, hot och mordförsök för sin kamp. 

Skriv för de som kämpar, kämpa för Nonhle 

Annons