Tips för lärare av UNICEF

Lektioner: Om barns rättigheter och barn på flykt

Här finns undervisningsmaterial som går att ladda ner eller beställa från UNICEF. Låt dig inspireras av filmer, spel med mera och sätt fart på diskussionerna i klassrummet.

Flykten slutar här

Ett studiematerial för gymnasieelever om barn på flykt och om mottagandet i Sverige och EU. För att uppfylla barns rättigheter behöver vi alla en bättre förståelse och kunskap om hur situationen för barn på flykt ser ut. Mottagandet av de barn vars flykt slutar i Sverige handlar både om rättigheter och om medmänsklighet. Vilket bemötande får de barn och unga som kommer till Sverige med drömmar om ett bättre liv? Se även vår dokumentärfilm om barn på flykt.

Ladda ner materialet direkt eller köp det i unicefbutiken för 100 kronor.

Barnkonventionen i en låda

Med stöd av Svenska Postkodlotteriet har vi tagit fram ett material som riktar sig till dig som arbetar i skolan. Inspirationslådan innehåller kreativa, lekfulla och tankeväckande övningar om barnets egna rättigheter. Övningarna kan göras med unga och vuxna och syftet är att öka förståelsen för vad barnkonventionen innebär i praktiken.

Beställ materialet här eller ladda ner materialet direkt. Till övningarna har vi även tagit fram ett antal bilder som du ladda ner tillsammans med beskrivningar.

Annons