Reportage av Föreningen för Utvecklingsfrågor

”När jag kom hit fick jag höra om alla möjligheter som finns”

På FUF:s Sommarakademi träffas samhällsintresserade unga för att dela sina tankar om global utveckling. Paulina är en av flera som fick åka till Sommarakademin i år. Vi intervjuar henne om vad hon tyckte var roligast och vilka lärdomar hon fått.

Paulina Orrego, 21 år från Täby.

Hej Paulina! Vad har varit roligast på Sommarakademin?

Allt lärande och all kunskap som jag har fått härifrån. Det mesta var nytt för mig och innan jag kom hit var jag lite orolig över att jag inte kunde så mycket, men när jag kom hit insåg jag att jag inte behövde vara orolig för det. Jag har fått lära mig från grunden. Det är jag jätteglad över!

Varför sökte du?

Jag kände att det var en utmaning som jag ville ta. Jag läser just nu statsvetenskap och jag tänker mycket på vad jag ska jobba med i framtiden. Jag har alltid varit intresserad av politik och att hjälpa folk men jag har inte riktigt vetat exakt vad jag kan jobba med inom det. När jag kom hit fick jag höra om alla möjligheter som finns. Sommarakademin har hjälp mig sätta ord på vad jag vill och kan jobba med.

Vad tar du med dig?

All ny kunskap och också nya vänner. Men även ett bättre självförtroende. Det kändes stort att bli utvald bland så många sökanden och få komma och när jag kom hit tänkte jag ”Hör lilla jag hemma här?” vilket jag nu känner att jag verkligen gör. Att vara här har gett mig så mycket. Jag har verkligen utvecklats som person.


Varje år anordnar FUF Sommarakademin, en helvecka där unga får diskutera globala utvecklingsfrågor, de Globala målen och om vad världen och Sverige gör för att målen ska uppnås. Läs mer om Sommarakademin.

Annons