Praktik av Teskedsorden

Teskedsorden söker praktikant

Teskedsorden är en ideell organisation som vill uppmuntra barn och ungdomar att reflektera kring frågor om tolerans, mångfald, identitet och medmänsklighet.

Med hjälp av kultur – litteratur, film, teater med mera – och utan pekpinnar vill lyfta frågor och starta givande samtal om bland annat mångfald, normer, rasism och diskriminering i skolan.

Teskedsordens ändamål är att bidra till en respektfull dialog mellan människor och riva murar skapade av etnicitet, social ställning, kön, ålder, religion eller politisk inriktning. Läs mer om Teskedsordens vision och syfte.

Praktisera med Teskedsordens projekt

Vi söker dig som vill arbeta nära våra projekt, framförallt Reality Check eller Barnens Planet! Egenskaper som är bra för denna roll är att vara orädd för att ta kontakt med personer utanför verksamheten via mail/telefon, kunna göra research, skriva texter, jobba målstyrt och kunna målgruppsanpassa. Du kan även komma att jobba med Teskedsordens utbildningar samt projektutveckling och ansökningar för kommande projekt. Arbetet kan till stor del utformas efter den kompetens som praktikanten själv innehar. Du jobbar under handledning av Teskedsodens projektledare.

Vi ser gärna att du för denna roll är intresserad och har kunskap om frågor som rasism, normer, diskriminering, mångfald, pedagogik och kultur. Som person har du en god organisatorisk förmåga, är analytisk och framåt!

Praktisera med kommunikation och sociala medier

Vi söker dig som gillar kreativ och inkluderande kommunikation som vill vara med och utveckla Teskedsorden via sociala medier och kommunikation!

Du har kunskap i kommunikation och grafisk design och det är meriterande om du kan program som adobe premiere, indesign, illustrator och photoshop samt Wordpress. Egenskaper som är bra för denna roll är om du är kreativ, orädd och idérik. Du har ett intresse för Teskedsordens frågor om rasism, diskriminering och mångfald och uppskattar att läsa, göra omvärldsbevakning och snappa upp intressanta nyheter, analyser och trender.

I rollen som praktikant med fokus på kommunikation kommer du bland annat få skapa innehåll till våra sociala kanaler och hemsida, arbeta med insamling, kommunikation i våra aktiva projekt, kampanjer, events och mycket mer. Du jobbar under handledning av Teskedsodens kommunikatör.

För båda rollerna är det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete eller engagemang inom den ideella sektorn. Du bör dela Teskedsordens övergripande värderingar samt ha relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet.

Praktiken är oarvoderad.

Ansök

Du ansöker via Teskedsordens hemsida. Ansök senast 16 december 2018. Ju tidigare du ansöker, desto större är chansen att du får en plats.

För mer information om praktikplatsen, kontakta: naomi.grossman@teskedsorden.se 

Vi ser fram emot din ansökan!

Annons