Praktik av Föreningen Ordfront

Ordfront söker praktikant

Du som är intresserad av att arbeta med frågor som rör mänskliga rättigheter och demokrati, är varmt välkommen att söka praktik hos föreningen Ordfront. Vi söker framför allt en praktikant från slutet av januari till maj/juni, men vi är flexibla.

Tjänsten är på heltid och placerad på kansliet i Stockholm. Som praktikant kommer du främst att arbeta med föreningens utåtriktade, utbildande och granskande MR-arbete. Du kommer att delta i vårt arbete kring de politiska fångarnas respektive kulturabetares situation i Ryssland. Du kommer även att hjälpa till med praktiskt arbete kring våra kurser i mänskliga rättigheter och demokrati, och ha en särskild utredningsuppgift kring någon av de frågor som Ordfront arbetar med. Det kan vara exv. säkra vägar till EU, konstitutionellt skydd för demokrati och mänskliga rättigheter, rätten till bostad och yttrandefrihet.

Som praktikant bistår du också kansliet i övrigt bland annat med kommunikation, logistik och visst medlemsarbete. Du kommer att få bidra med texter till Ordfront Magasin, hemsidor och övrigt informationsmaterial. Arbetet kan innebära vissa resor inom Sverige i samband med att vi anordnar seminarier och samtal mm.

Vi söker en person som har mycket goda kunskaper i mänskliga rättigheter, som är van vid att skriva, tycker om att göra research och enkäter, är initiativrik och noggrann och som självklart delar vår uppfattning om alla människors lika värde och rättigheter, solidaritet och demokrati. Det är bra om du kan Wordpress, Excel och är van vid sociala medier. Kunskap i ryska är meriterande, dock ej nödvändigt.

Ansök

Vi läser ansökningar löpande men önskar ha den senast den 17 december.

Skicka din ansökan till anna.wigenmark@ordfront.se. Observera att praktiken är oavlönad.

Välkommen med din ansökan!

Annons