Praktik

Läkare i världen söker praktikant, volontärsamordning


Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Nu söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm. Som praktikant hos oss arbetar du under stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med i nära samarbete med Läkare i Världens koordinator och med arbetsuppgifter som främst rör samordningen av volontärer, verksamhetsutveckling samt administration.

Om praktiktjänsten

Som praktikant på Läkare i Världen får du prova på många olika typer av arbetsuppgifter. I tjänsten ingår allt från politiskt researcharbete till direktkontakt med papperslösa och migranter i behov av vård. I de administrativa uppgifterna ingår bland annat att bearbeta statistik, sköta schemaläggning, svara på mejl och kommunicera internt. I tjänsten ingår även praktiskt arbete med logistik och samordning. Som praktikant på Läkare i Världen finns stora möjligheter att ta egna initiativ och bidra till att utveckla vårt arbete. Vi är en liten organisation med en omfattande verksamhet som är livsavgörande för många. Behoven är stora, resurserna begränsade. Våra kliniker har verksamhet på kvällar så du kommer behöva vara i tjänst i snitt en kväll per vecka.

Om dig

Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten. Du trivs med att jobba i team och är van att möta människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Det är en fördel om du tidigare erfarenheter inom vården eller ideell sektor.

Så ansöker du

Låter tjänsten intressant och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se. Rekrytering sker löpande.

Annons