Praktik

Läkare i Världen söker praktikant, ledningsstöd

Är du student och intresserad av globala frågor och utvecklingsarbete? Vill du få användning av dina teoretiska kunskaper och samtidigt få en praktisk inblick i vad som sker på en arbetsplats som dagligen jobbar med mänskliga rättigheter och hälsa? Till vårterminen 2020 söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm.

Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Vårt opinionsbildande, där vi visar hur verkligheten faktiskt ser ut är en central del av verksamheten. Nu söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm. Som praktikant hos oss arbetar du under stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med som stöd till vår generalsekreterare och assistera med administration och påverkansarbete.

Om praktiken

Du kommer jobba nära vår generalsekreterare och övrig ledning med administration och ledningsarbete. I tjänsten ingår omvärldsbevakning och analys. Även kontakt med vårt internationella nätverk och enklare redovisning ingår. Du kommer att vara involverad i både den dagliga driften och verksamhetsutveckling t ex kommer du skriva protokoll och ta anteckningar vid möten, bevaka och sammanfatta analyser från vårt internationella nätverk samt att i vissa sammanhang även delta i externa möten. Tjänsten kräver att du är flytande i tal och skrift på engelska och svenska.Praktiken är på heltid under januari - juni med möjlighet till anpassning utifrån kursplan.

Generella önskemål för praktikplatsen

Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktikplatsen. Då du kommer arbeta nära vår generalsekreterare så läggs stor vikt vid personlig lämplighet och kompetens.

Vill du vara med och bidra till en bättre värld hos oss på Läkare i Världen - varmt välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV, senast den 15 november till: ansokan@lakareivarlden.se

Märk din ansökan med: Praktik Ledningsstöd

Har du frågor om praktikplatsen? Ring Lena Thurang 0709-182441

Annons