Praktik

Läkare i världen söker praktikant, kommunikation och insamling


Läkare i Världen arbetar för alla människors lika rätt till hälso- och sjukvård. Vårt opinionsbildande där vi visar hur verkligheten faktiskt ser ut är en central del av verksamheten. Nu söker vi en praktikant till vårt kansli i Stockholm, för höstterminen 2019. Som praktikant hos oss arbetar du under stort personligt ansvar. Du kommer att arbeta med kommunikation i digitala medier, samordning av event samt insamling.

Exempel på arbetsuppgifter är exempelvis skapa bilder, filmer, politiskt researcharbete, hemsidan och skriva nyhetsbrev.

Vi söker dig som:

  • Kan adobe programmen främst photoshop, indesign och premier pro.
  • Är intresserad av att skapa material för sociala medier inom våra profilfrågor
  • Är driven och initiativrik
  • Har erfarenhet av researcharbete
  • Är bra på att skriva intressanta texter på svenska och engelska
  • Är intresserad av att kommunicera kring folkrätt och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i de mänskliga berättelserna. Har du kunskap om hälso- och sjukvårdsfrågor kommer det att hjälpa dig.

Vi tror att du studerar inom kommunikation eller journalistik men självklart kan andra utbildningar vara relevanta.

Generella önskemål för tjänsten

Vi söker dig som delar Läkare i Världens värderingar om att alla människor ska ha tillgång till vård och som har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Du tar eget ansvar, är noggrann och har förståelse för att på en liten organisation som Läkare i Världen kommer både kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter att ingå i praktiktjänsten.

Så ansöker du

Låter tjänsten intressant och tror du att du skulle trivas hos oss? Skicka din ansökan, inklusive personligt brev och CV till: ansokan@lakareivarlden.se. Rekryteringen sker löpande.

Annons