Praktik

Kristdemokratiskt Internationellt Center söker en praktikant

KIC, Kristdemokratiskt Internationellt Center är en partianknuten organisation (PAO) som arbetar med att stödja och utveckla demokratiska partier och politiker verksamma i diktaturer och nya demokratier i olika världsdelar. Vi bedriver projekt tillsammans med systerpartier och Östafrika arbetar vi på bred front med utbildning av ungdomspolitiker och kvinnor från samtliga partier i ett större program tillsammans med andra PAO. Vi arrangerar seminarier både inom och utom den kristdemokratiska rörelsen samt publicerar skrifter om aktuella internationella frågor.

KIC söker en praktikant för höstterminen 2019

Vi söker dig som är i slutet av din utbildning och som i framtiden vill jobba i en internationell miljö inom bistånd och internationella relationer. Praktikens omfattning kan utformas i dialog med den sökande. Det är möjligt att kombinera praktiken med studier eller ingå som moment i utbildningen om ditt universitet erbjuder detta. Du bör sympatisera med de grundläggande kristdemokratiska värderingarna och ha ett brinnande intresse för utrikes- och biståndspolitik.

Vi söker dig som är beredd att biträda programansvariga och generalsekreteraren i arbetet på kansliet och med partners, i syfte att lära dig nya saker i relation till din utbildning. Det kan handla om att bidra i den löpande handläggningen av insatser, i informationsarbetet eller i arbetet relaterat till KIC:s styrelse. Resor kan förekomma.

Vi söker dig som har goda kunskaper i engelska, kan uttrycka dig väl i tal och skrift, är självständig, flexibel och stresstålig. Kunskaper i andra språk, såsom exempelvis spanska och ryska, är meriterande.

Vi förväntar oss att du har god social kompetens, förmåga att samarbeta med andra men också att kunna genomföra arbetsuppgifter självständigt. Du är en utåtriktad och driven person.

KIC:s kansli består av engagerade och erfarna medarbetare som är vana att arbeta under stor arbetsbelastning och i en snabb och krävande internationell kontext. KIC välkomnar alla sökanden.

KIC har sitt kontor i Gamla stan i Stockholm.

Upplysningar om praktiken lämnas av Edvard Agrell, 070-445 74 78.

Ansök

Senast den 12 augusti vill vi ha din ansökan med ett personligt brev, en CV och minst två referenser. Rekrytering sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Ansökan skickas till Edvard Agrell, edvard.agrell@gmail.com

Annons