Praktik

IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking söker praktikant

Praktikant sökes till projekt ”Bättre och ökat stöd till barn i människohandel”

Plats: Stockholm
När: vårterminen 2019
Längd/Omfattning: Heltid 20 veckor.
Praktikarbetsplatsens hemsida: http://www.imtr.se

Info om praktikarbetsplatsen

Handel med människor utgör en del av den globala organiserade brottsligheten och innebär ett hänsynslöst utnyttjande av människor. IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation som ger stöd till brottsoffer, arbetar med projekt, utbildning och kunskapsspridning. Här finns tio års samlad erfarenhet av arbete med att bekämpa människohandel och att stödja dess brottsoffer. Vi rapporterar till EU, samarbetar med myndigheter och det civila samhället. Vårt huvudfokus är att ge direkt stöd till de som faller offer för människohandel i Sverige eller på sin väg till Sverige. Ofta finns det barn i skuggan av aktuella människohandelsärenden. För att stärka vårt stöd till barn startade vi 2015 Fonden för barn i människohandel. Den fyller två funktioner. Dels sätter den ljus på en osynlig grupp barn i samhället och dels är det vår ”barnaplånbok” som finns till för just barn.

När? Hur länge? Omfattning?

Våren 2019. En termin. Heltid. I huvudsak kontorstid.

Vad innebär praktiken?

Vill du göra din praktikplats för barn, unga och familjer utsatta för människohandel? Just nu genomför vi den särskilda satsningen, ”Bättre och ökat stöd till barn i människohandel”. Här kommer du att ha ditt största fokus och din praktik hos oss kommer att göra direkt skillnad för utsatta barn. Tillsammans ser vi till att din tid hos oss blir spännande och lärorik.

Vid vårens särskilda evenemang (1-2 seminarium) behöver du vara beredd på att praktikantuppgifterna blir något mer intensiva och kan komma att genomföras på kvällstid/ eventuellt någon helg. I huvudsak genomförs arbete på dagtid vardagar med ett fritt och självständigt upplägg.

Praktikplatsuppgifter

  • Bistå med att administrera och bereda aktuella barnärenden
  • Bistå med uppföljning av aktuella insatser
  • Praktiskt och administrativt arbete med projektet, till exempel statistik, sammanställning, dokumentation
  • Kontakta, bearbeta och informera aktuella samarbetspartners i projektet (nya och gamla); målsägandebiträden, ideella organisationer, myndigheter, vårdpersonal, kuratorer m.fl.
  • Förbereda, planera och projektleda vårens seminarium för yrkesverksamma på temat ”Barn i människohandel”
  • I mån av tid - medverka i genomförandet av andra kortare projekt och satsningar
  • Samt praktiska arbetsuppgifter som normalt sett förekommer på ett kansli
  • Delta i seminarier, utbildningsdagar och aktuella rättegångar om människohandel

Önskvärd kompetens/erfarenheter

Du är inskriven student vid något av Sveriges universitet/högskolor och CSN-berättigad. Vi söker dig som talar flytande svenska och vill få in en fot i arbetet med mänskliga rättigheter. Du behöver inte ha erfarenhet av att ha arbetat med människohandelsfrågan – vi ger dig en introduktion. Du är troligtvis 20-25 år och trivs med att arbeta självständigt, praktiskt och utåtriktat. Vi är redan glada för din insats och tror att du kommer trivas hos oss. Kansliet består av ett litet team som sitter i trevliga lokaler på Söder i Stockholm. Kansliet är vår utgångspunkt i det dagliga arbetet.

Meriterande kompetens/erfarenheter

  • Arbetslivserfarenhet t.ex. att du har haft ett sommarjobb.
  • Kurser inom MR, Barns rätt, juridik, socialtjänstlagen eller liknande.

Ansökan

Välkommen med din ansökan.

Maila ett kort brev och CV till anneli.avelin@imtr.se senast den 15 december - gärna tidigare, vi intervjuar löpande.

Vill du veta mer?

Ring 073-073 75 01. Läs mer på IMT:s hemsida.

Annons