Praktik av Diakonia

Diakonia söker praktikant till Policy och påverkan

Vill du arbeta med globala utvecklingsfrågor i en organisation med verksamhet i över 30 länder? Då ska du söka höstens bästa praktikplats på vår avdelning för Policy och Påverkan.

Var med och förändra världen - bli praktikant hos oss!

Diakonia söker en praktikant på heltid under vårterminen 2018. Att göra praktik på Diakonia ska vara utvecklande och roligt. Vi söker dig som brinner för att förändra världen. Du både tycker om och är bra på problemlösning, är idérik samt har ett starkt intresse för globala frågor.

Som praktikant hos oss ingår du i vårt policy- och påverkansteam och har som främsta uppgift att delta i Diakonias arbete med folkbildning och kampanj. Samt i viss mån bistå chefen för policy och påverkan i hennes löpande arbete.

Praktiktiden är på heltid (7,5 timmar/dag), kvälls- och helgarbete förekommer. Praktiken är oavlönad.

Uppdragsbeskrivning

Arbetet med Diakonias folkbildnings- och kampanjarbete handlar om att lyfta fram en fråga som rör ett av Diakonias fokusområden och arbeta strategiskt utifrån den med både ökad kännedom samt påverkan via kampanjer. Som praktikant kommer du vara delaktig i detta arbete, genom att bland annat vara med och planera och genomföra utåtriktade aktiviteter och kampanjer. Samt delta aktivt i kommunikationsaktiviteter för att sprida kännedom och kunskap om våra aktuella fokusområden.

Som praktikant kommer du även att arbeta tillsammans med policy och påverkanschefen som leder och utvecklar Diakonias policy och påverkansarbete. Du kommer vara delaktig i det dagliga arbetet och bidra till effektiva processer, och gemensamma aktiviteter. Detta kan innebära administrativ samordning, praktiskt stöd och djupdykning i våra sakfrågor vilket ger en unik inblick i policyarbete på en biståndsorganisation.

Som praktikant kommer du att samarbeta med Diakonias olika avdelningar och få en god insikt i hela Diakonias arbete och organisation.

Kvalifikationer

  • Intresse och engagemang för utvecklingsfrågor
  • Initiativrik med god förmåga att arbeta självständigt
  • Organiserad
  • Kännedom om Diakonia och våra huvudmän
  • Erfarenhet av kommunikationsarbete

Frågor om praktikplatsen besvaras av:
Mobiliserings- och kampanjhandläggare Sara Hugosson, sara.hugosson@diakonia.se

Ansökan senast 30 oktober 2017 till rekrytering@diakonia.se

Annons