Praktik av Amnesty International

Amnesty söker praktikanter

På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du värdefulla erfarenheter om ideell verksamhet, samt mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter.

Praktikplatsen omfattar 20 veckor på heltid under höst- eller vårtermin.

Praktikperioden börjar med en introduktionsutbildning under tre dagar på sekretariatet i Stockholm. Under din praktiktid får du också möjlighet att delta i Amnestys lokala och interna arrangemang och utbildningar. Praktikplatserna är oavlönade, men en daglig lunchersättning utgår.

För att söka praktikplats på Amnesty ser vi gärna att du har intresse för och gärna kunskap om mänskliga rättigheter. Övriga kvalifikationer och meriter står beskrivna i respektive annons.

Vi tar i första hand emot sökanden som ska göra praktik inom ramen för sin utbildning.

Nu kan du söka praktikplats inför vårterminen 2018! Nedan hittar du annonserna för respektive praktikplats. Sista ansökningsdatum är 29 oktober.

För frågor gällande praktik på Amnesty International, svenska sektionen - välkommen att kontakta Sandra Green, HR-generalist på sandra.green@amnesty.se.

Ungdomsaktivism, 1 plats, Stockholm
Ungdomsaktivism, 1 plats, Malmö
Ungdomsaktivism, 1 plats, Göteborg
Kampanj, 1 plats, Malmö
Kampanj, 1 plats, Göteborg
Kampanj, 1 plats, Stockholm
Amnestyfonden och MR-bistånd, 1 plats, Stockholm
Årsmötessamordning, 1 plats, Stockholm
Folkrätt och juridik, 1 plats, Stockholm
Flykting och migration, 4 platser, Stockholm
Lobby, 1 plats, Stockholm
Kommunikation, 1 plats, Stockholm

Annons