Praktik av Amnesty International

Amnesty söker praktikanter

På Amnesty Internationals svenska sektion erbjuds du kvalificerad yrkespraktik på världens största människorättsorganisation. Som praktikant hos oss medverkar du aktivt i det dagliga arbetet på sekretariatet under handledning av Amnestys personal. Under praktikperioden får du värdefulla erfarenheter från den ideella sektorn, samt mycket god insyn i och kunskap om Amnestys arbete med mänskliga rättigheter.

Nu är ansökan öppen till Amnestys praktikplatser för vårterminen 2020! 

Praktikplatsen omfattar 20 veckor på heltid under höst- eller vårtermin. Vi erbjuder praktikplatser på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Praktikperioden börjar med en introduktionsutbildning under tre dagar på sekretariatet i Stockholm. Under din praktiktid får du också möjlighet att delta i Amnestys lokala och interna arrangemang och utbildningar. Praktikplatserna är oavlönade, men en daglig lunchersättning utgår. 

För att söka praktikplats på Amnesty ser vi att du har intresse för och gärna även kunskap om mänskliga rättigheter. Övriga kvalifikationer och meriter står beskrivna i respektive annons. Vi tar i första hand emot sökanden som ska göra praktik inom ramen för sin universitets- eller högskoleutbildning. Ingår inte praktik i ditt program? Då vill vi uppmärksamma dig på att det går att söka enstaka praktikkurser på distans på olika universitet runtom i landet!

Ansökan till våren stänger den 24 oktober - men sök redan nu! Läs mer om varje praktikplats samt ansök via respektive annons som du hittar i nedan lista. Det går bra att söka till flera praktikplatser, men kom ihåg att bifoga ansökningsdokument till varje praktikplats som du söker till. Välkommen med din ansökan!

För frågor gällande praktik på Amnesty International Sverige - välkommen att kontakta Sandra Green, HR-generalist på sandra.green@amnesty.se

STOCKHOLM

GÖTEBORG

MALMÖ

Annons