Praktik av ActionAid

ActionAid söker praktikant till insamlingsavdelningen

Vill du lära dig mer om arbetet på en organisation som jobbar för att stärka flickor och kvinnors rättigheter i världen? Gör praktik hos ActionAid!

ActionAid är en religiöst och partipolitisk oberoende federation. Vår vision är en rättvis, jämlik och hållbar värld där alla människor har möjligheten att forma sin tillvaro och leva ett liv fritt från fattigdom och förtryck. 

ActionAid startades 1972 i England och 2003 bildades ActionAid International, en demokratisk federation med ett gemensamt huvudkontor i Sydafrika. Idag finns vi lokalt förankrade i över 45 länder. ActionAid International var bland de första internationella frivilligorganisationerna att arbeta rättighetsbaserat, som mobiliserar och stödjer kraften hos människor att bekämpa fattigdom och orättvisa, påverka lokala maktstrukturer och ställa ansvariga aktörer till svars. 

ActionAid Sverige har funnits i tio år och är medlemsbaserad organisation. Med en ny, progressiv strategisk inriktning i ryggen går vi nu in i en ny, spännande fas där vi vill flytta fram våra positioner och utöka vårt internationella samarbete, såväl som att stärka vårt engagemang och vår röst i Sverige.

Vi är en feministisk organisation med ett särskilt fokus på kvinnors och flickors rättigheter i allt vi gör eftersom vi vet att jämställdhet är en förutsättning för hållbar utveckling. Vi har dessutom ett tematiskt fokus på motståndskraft i relation till klimatförändringar och konflikt, kvinnligt lokalt ledarskap i humanitära kriser, och återerövring av den krympande demokratin.

Om praktikplatsen

Som praktikant på insamlingsavdelningen är du en del av ett team som är helt avgörande för att ActionAid skall kunna fortsätta att stärka flickors och kvinnors rättigheter i världen. Du kommer få praktisk erfarenhet av att arbeta med insamling och kommunikation, samt en mycket god insyn i det dagliga arbetet på en global rättighetsorganisation. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Vara med oss i arbetet att utveckla våra olika månadsgivarkoncept
  • Skapa material till våra befintliga givare (digitalt och print)
  • Research av potentiella företagspartners
  • Ta kontakt med företag via telefon och mejl med samarbetsförfrågningar

Det kan även förekomma en del administrativa uppgifter – men vi strävar givetvis efter att praktikperioden blir så givande som möjligt för dig.

Om dig

Vi ser att du som söker är en utåtriktad person med mycket goda kommunikativa färdigheter. Du gillar att skriva och har god kunskap om de frågor vi arbetar med. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av sälj eller insamlingsarbete, men det är inget krav. Har du erfarenhet av InDesign och Photoshop är det ett plus.

Du är välkommen att anmäla ditt intresse för praktikplatsen genom att skicka in ditt CV och personliga brev till louise.kjellberg@actionaid.org senast den 15 december.

Annons