Volontär & Aktivism av WaterAid

Wa­t­erAid blir väl­gören­hetspart­ner till Göte­borgsvarvet

2019 är WaterAid välgörenhetspartner till Göteborgsvarvet. Det innebär att du som löpare kan välja att springa till förmån för WaterAid och därmed bidra till att fler människor i världen får tillgång till rent vatten.

Att springa till för­mån för Wa­t­erAid kostar 1000 kro­nor och över­skot­tet går di­rekt till vårt ar­bete. De som springer till för­mån för Wa­t­erAid får också en lö­partröja med Wa­t­erAid-tryck och blå skos­nören som sym­bol­is­erar alla tim­mar kvin­nor i världen läg­ger på att bära vat­ten. 

Anmäl dig till Götegorgsvarvet här

Kon­takta oss gärna om du har an­mält dig eller fun­derar på att an­mäla dig. Vi hjälper gärna till med tips på hur du kan lyfta Wa­t­erAid in­för och un­der din med­verkan! Mejla till info@wateraid.se

Kvinnor går i timmar efter vatten

In­för och un­der Göte­borgsvarvet vill Wa­t­erAid särskilt upp­märk­samma hur flickor och kvin­nor påverkas av att leva i samhällen som sak­nar rent vat­ten. Idag lever fler än 844 miljoner män­niskor utan rent vat­ten, och värst drab­bas kvin­nor och barn. Varje dag går miljoner kvin­nor i tim­mar för att hämta vat­ten. Det gör att de inte hin­ner försörja sig eller gå i skolan. De går och går men kom­mer egentli­gen in­gen vart.

Wa­t­erAid hop­pas att så många som möjligt vill springa, jogga eller gå Göte­borgsvarvet med målet att alla män­niskor ska ha till­gång till rent vat­ten. Varje steg räk­nas!

Om Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet, som mäter en halv mara­ton (21,1 km), avgörs den 18 maj 2019 för 40:e gån­gen sedan pre­miären 1980. To­talt förvän­tas cirka 80 000 lö­pare delta i nå­got av lop­pen un­der Göte­borgsvarvetveckan 2019. Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till för­mån för fri­idrottsverk­samheten i re­gio­nen. Cirka 4 000 funk­tionärer är en­gager­ade. Över­skot­tet går di­rekt till­baka till idrottsrörelsen för att in­vesteras i föreningar­nas ung­domsverk­samhet och driften av trän­ingsan­läg­gnin­gen Fri­idrot­tens Hus. Göte­borgsvarvet är cer­ti­fierat en­ligt stan­dar­den ISO 20121, för ett håll­bart even­e­mang.

Vill du vara med?

Var med och spring med Lag Wa­t­erAid för att alla, över­allt ska ha till­gång till rent vat­ten. 

Anmäl dig här

Taggar

Agenda 2030 Bistånd & utveckling Mänskliga rättigheter