Nyhet av Kristna Fredsrörelsen

Kurser: Lär dig mer om ickevåld

Går det att brodera sig till en fredligare värld? Vad händer om vi bemöter våld och orättvisor med färg och fantasi?

Kristna Fredsrörelsens tror på ickevåld som ett sätt att övervinna våld och orättvisor. Dom har tre spännande kurser där du kan lära dig hur du kan göra världen till en mer fredlig och rättvis plats!

Ickevåldet är grunden, vägen och målet för Kristna Fredsrörelsen. Det handlar både om att ta avstånd från våld och att vara aktiv i att arbeta mot orättvisor och förtryck. Det aktiva ickevåldsarbetet kan handla om att skriva protestlistor, demonstrera, vägra samarbeta med förtryckare samt aktivt ingripande som till exempel blockader och medföljning. Genom att gå en kurs i ickevåld får du redskap och metoder för hur du kan göra världen till en mer fredlig och rättvis plats.

Gå en kurs i ickevåld

Gå en kurs och lär dig mer om ickevåldets principer, metoder och livsstil. Här finns mer information om vilka kurser som är aktuella just nu. 

Kreativ aktivism

Utveckla din kreativitet och lär dig använda konst och hantverk i ditt engagemang för fred. Lär dig mer om kreativ aktivism.

Fred, ickevåld och ledarskap

På Härnösands folkhögskola kan du läsa kursen ”Fred, ickevåld, ledarskap”, som anordnas i samarbete med Kristna Fredsrörelsen. En unik kurs!

Taggar

Krig & fred Kurser & utbildningar