Nyhet av IM Individuell Människohjälp

Stöd kampen mot rasism och nazism

För en månad sen angrep nazistiska grupper en fredlig demonstration i Stockholmsförorten Kärrtorp. Nu har det hänt igen. Natten mellan lördag och söndag misshandlades deltagare i en feministisk demonstration i Malmö. Sex personer fick föras till sjukhus, en med allvarliga skador.

Tre personer sitter anhållna för mordförsök, åtminstone två av dem är dokumenterade nazister, medlemmar i Svenskarnas parti.

IM står upp för grundläggande mänskliga rättigheter och till dem hör rätten att uttrycka sin åsikt genom en fredlig demonstration. IM kan inte tolerera att mörka krafter med en nazistisk bakgrund tillåts agera för att förstöra denna grundläggande demokratiska rättighet.

Vi är glada för att många människor visar sin avsky genom inlägg i olika sociala medier och genom att använda sig av sin rätt till mötesfrihet i manifestationer i Malmö, Lund, Jönköping, Göteborg, Stockholm och Umeå.

Vi kommer att fortsätta engagera oss i frågor om mänskliga rättigheter.

Vi kommer att fortsätta arbeta för att skydda demonstrationsfriheten.

Vi kommer kämpa mot att mörka krafter, som nazister och rasister får en framträdande roll i valrörelsen under 2014.

Vi hoppas att ni hjälper oss i den kampen. Att ni gör er röst hörd. Att ni stödjer tanken om de mänskliga  fri- och rättigheterna.

Taggar

Jämställdhet Mänskliga rättigheter