nyhet av Studiefrämjandet

Nytt år – nya möjligheter

Studiefrämjandet finns över hela Sverige. Så det finns möjlighet för alla att engagera sig! Foto: Susanne Nilsson/Flickr
Vad drömmer du om? Vad vill du lära dig mer om? Hos Studiefrämjandet finns 1000-tals kurser och möjligheten att starta egna studiecirklar.

Miljö & hållbar utveckling

Vill du leva mera hållbart och miljövänligt? Vill du få hjälp att skapa större förändringar där du arbetar och bor? Hos oss kan du hitta vägar till kunskap som kan leda till förändring. Vi erbjuder studiecirklar, föreläsningar och andra aktiviteter.

Klimathotet och miljöfrågorna är stora, komplexa och svåra. Vi vet att vi kan lösa dem tillsammans med andra om vi bara blir tillräckligt många som vill.

Vi har tagit fram egna studiematerial om hållbar utveckling och samarbetar med några av landets stora miljöorganisationer, bland annat Naturskyddsföreningen och Jordens Vänner.

Vi samarbetar tätt med Ekocentrum i Göteborg och Malmö. Vi kan erbjuda bra kontaktnät och föreläsare.

Intresserad? Gå vidare till Studiefrämjandets webbplats i din kommun.

Se våra cirklar och föreläsningar om klimat, miljö, omvärld och hållbar utveckling

Djur & natur

De flesta av Studiefrämjandets medlemsorganisationer finns inom djur och natur. Jägarförbundet ligger bakom jägarkurserna som erbjuds, Stockholms Ornitologiska förening samarbetar i alla Studiefrämjandets fågelkurser, SportFiskarna med fiskekurserna och Stockholms Kennelklubb har hunduppfödarkurserna. Kurser och cirklar i trädgård arrangeras med Koloniträdgårdsförbundet och Riksförbundet Svensk Trädgård.

- Drygt 40 naturkurser finns att välja på. Återkommande och populära är utflykterna till en trandanshelg i april och en botanisk fågelresa till Öland i maj med Pelle Holmberg och Lars Imby, båda biologer och författare och oerhört omtyckta ledare. En kursnyhet som jag tror kan bli vårens höjdare och locka folk från hela landet är en kurs i hur man bygger en riktig gärdesgård, med både teori och en hel helg praktik, säger Elisabeth Nyström.

Här hittar du alla aktuella kurser och aktiviteter inom djur & natur.

Taggar

Klimat & miljö