av Erikshjälpen

Nominera ledare till Eriksstipendiet!

Foto: Erikshjälpen.
nyhet

Känner du till någon som engagerar sig ideellt för barn och unga som du tycker borde få extra uppmärksamhet för sina goda insatser?

Eriksstipendiet delas ut till minne av Erikshjälpens grundare, Erik Nilsson, som började hela verksamheten med att ge stöd och glädje till barn och unga i Sverige. Genom Eriksstipendiet vill vi uppmuntra andra som gör samma sak som Erik gjorde en gång – goda insatser för barn och unga, och särskilt för de barn som lever i en utsatt livssituation.

Vem kan nomineras?

Stipendiet syftar till att lyfta fram personer som genom sitt ledarskap och engagemang gör ideella insatser för barn och unga i Sverige. Den nominerade kan till exempel vara en fotbollstränare, körledare, nattvandrare, scoutledare eller kanske en ”extrafarmor”. Stipendiet går till den förening eller verksamhet som stipendiaten representerar. Insatser med fokus på barn och ungas delaktighet prioriteras samt insatser för barn och unga som lever i utsatta livssituationer.

Stipendiet kan enbart delas ut till föreningar och organisationer. Det kan inte delas ut till enskilda privatpersoner, kommunal/statlig eller vinstdrivande verksamhet. Stipendier kan delas ut på de orter/kommuner där Erikshjälpen har second hand-butiker. Stipendiatens verksamhet kan äga rum i en annan kommun, så länge det hör till butikens kundområde.

Sista nomineringsdag är 31 mars!

Du kan nominera en ledare genom att fylla i formuläret här 

Taggar

Mänskliga rättigheter