Mohammed går i skolan trots hungerkatastrofen

Foto: UNICEF
nyhet

Mohammed Ali Abouka, 10 år, går i en UNICEF-stödd skola i Galkayo, Somalia. Trots hungerkatastrofen kan Mohammed och hans klasskompisar fortsätta sin utbildning tack vare att UNICEF förser skolor i landet med bland annat rent vatten. Utbildning är en väg ut ur fattigdom och det är viktigt att alla barn får en plats i skolbänken.

Torkan och hungerkatastrofen i Somalia fortsätter och tvingar barn och deras familjer att fly från sina hem. Sedan november förra året har 440 000 människor flytt. När barn tvingas lämna sina hem, hoppar de oftast även av skolan. Därför arbetar UNICEF hårt med att se till att barn i katastrofer kan fortsätta sin utbildning.

I Somalia ser vi till att skolor har rent dricksvatten. Vi bygger och rustar upp tillfälliga skolor samt bygger separata flick- och pojktoaletter. Vi levererar också utbildningsmaterial som till exempel skolböcker och pennor. 378 741 barn uppskattas skriva in sig i skolan i de drabbade områdena, varav 44 procent är tjejer.

Tack vare UNICEF kan nu Mohammed gå i skolan igen, något han är glad över.

– Jag är väldigt glad att jag kan gå i skolan. Lära mig engelska, matte och somaliska. När jag blir stor vill jag bli lärare, säger Mohammed.

Taggar

Utbildning