av The Hunger Project

I år byts jultomten ut mot kvinnor som förändrat världen

nyhet

Årets viktigaste juldekorationer föreställer kvinnor som förändrat världen till det bättre. Dekorationerna är framtagna av illustratören Stina Persson på uppdrag av den ideella organisationen Hungerprojektet som verkar för att avskaffa hungern till år 2030.

Hungerprojektet är övertygade om att all förändring börjar med kvinnor och önskar i år byta ut jultomten mot starka kvinnor att inspireras av.

Hungerprojektet är en ideell organisation som driver utvecklingsprogram för att avskaffa kronisk hunger och fattigdom i världen, med kvinnor i fokus. En stor del av dagens fattigdom och hunger beror på att kvinnor inte har samma sociala ställning som män. Om exempelvis kvinnliga jordbrukare skulle få samma förutsättningar som män skulle antalet hungriga minska med upp till 150 miljoner människor. Därför arbetar Hungerprojektet med att stärka kvinnor att bli beslutsfattare, att ta plats bland samhällets starkaste ledare och att bli entreprenörer på lika villkor.

Det är också anledningen till att årets julgåva är dekorationer föreställande kvinnor som har förändrat världen.

Köp juldekorationerna!

– Vi är övertygade om att all förändring börjar med kvinnor, för vi vet att när kvinnor stärks så skapar de en långsiktig och hållbar förändring i samhällena de lever i. Vi önskar få ut det budskapet till den breda massan, genom att sätta kvinnorna i fokus i jul. Så, istället för att fylla granen med skäggiga gubbar vill vi fylla den med kvinnor som har förändrat historien och som förhoppningsvis inspirerar kommande generationer, säger Helena Norder, tillförordnad vd på Hungerprojektet.

2017 års dekorationer föreställer: Marie Curie, Harriet Tubman, Wendela Hebbe, Henrietta Leavitt och Geeta Rao som alla på ett eller annat sätt förändrat världen till det bättre.

Illustrationerna är gjorda av Stina Persson som är en internationellt hyllad illustratör och konstnär, bosatt i Sverige efter vistelser i Japan, Italien och New York. Hennes utmärkande akvareller ses frekvent i modemagasin, på konstgallerier, i privata hem och i reklamkampanjer för bland andra Levi’s, Nike, L’Oreal och Vouge.

Dekorationerna skickas som tack för gåvor som skänks till Hungerprojektet under december månad och varje gåva hjälper Hungerprojektet i kampen för att avskaffa hungern till år 2030.

Läs mer om kvinnorna på illustrationerna.

Taggar

Jämställdhet Bistånd & utveckling Mänskliga rättigheter