Nyhet av

Heldagsutbildning: Hållbart resande

Är du intresserad av hur du kan resa mer medvetet och hur du kan påverka resebranschen att ta ett större ansvar? Välkommen på Nätverket Schyst resandes heldagsutbildning i hållbart resande, i samarbete med Folkuniversitetet. Du kan gå i Stockholm eller i Göteborg!

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av hållbar utveckling och resande. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av hållbar turism utan bara vara nyfiken på Schyst resandes frågor. Kursen ger dig som deltagare kunskaper om Schyst resandes arbete, hållbart resande och hållbar utveckling, resebranschens ansvar, turismens baksidor och vad du kan göra för att påverka. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att gå Schyst resandes Ambassadörsutbildning och därefter engagera dig för Schyst resande genom att hålla workshops på skolor eller medverka vid mässor och events.

Innehåll och arbetssätt

Du får reda på vad du kan göra för att resa mer medvetet och hur du kan påverka resebranschen att ta ett större ansvar. I utbildningen varvas föreläsningar med grupparbeten, övningar och filmvisning. Efter Hållbart resande STEG 1 kan du välja att ansöka till Schyst resandes Ambassadörsutbildning/Hållbart resande STEG 2 som även den arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet och hålls i Stockholm en gång om året. Bor du på annan ort och blir du antagen till Ambassadörutbildningen så ersätter vi dig för resa tur och retur Stockholm.

Utbildningar 2020

  • 28/3 Göteborg
  • 25/4 Stockholm
  • 30/5 Malmö
  • 28/9 Stockholm

Utbildningen är gratis och hålls på Folkuniversitetet i respektive stad.

Läs mer och anmäl dig

Taggar

Klimat & miljö Kurser & utbildningar Mänskliga rättigheter