Nyhet av Kvinna till Kvinna

”Gemaket är ett lovely sisterhood”

"Det var fantastiskt! Vi har ett ”bond” nu som man inte får på jobbet eller i skolan", säger Nour Saeed om att vara på lägerhelg med andra deltagare i Gemaket. Foto: Julia Örtegren

Nour Saeed är en av deltagarna i Gemaket, som vänder sig till tjejer som är nya i Sverige eller som bott i Sverige några år. Här berättar hon vad Gemaket betyder för henne och om hur det var att träffa andra tjejer från Gemaket under en lägerhelg.

– Det bästa med Gemaket är alla kompisar och att du lär dig mer om dig själv. Gemaket är ett ”lovely sisterhood”. Vi träffar andra kvinnor och får fler perspektiv på livet. Jag rekommenderar alla tjejer att söka till Gemaket! Det är ett sätt att stötta sig själv och andra, säger Nour.

Vad har du lärt dig i Gemaket?

– Att jag är stark! Det är väldigt viktigt att veta att man är stark men också vad man behöver jobba mer med. Jag har också lärt mig hur jag kan stötta andra och att det finns många olika sätt att stötta andra på.

Vad tycker du om lägerhelgen?

– Det var mycket kärlek! Men också utmanande och inspirerande att lära känna varandra och inspireras av allas erfarenheter av världen. Jag hoppas alla får en chans att vara med i Gemaket! Vi har gjort så mycket – grillat, dansat och gjort yoga! Men också lärt oss mer om Kvinna till Kvinna och andra organisationer i världen.

Hur var det att träffa de andra tjejerna som är med i Gemaket?

– Det var fantastiskt! Vi har ett ”bond” nu som man inte får på jobbet eller i skolan. Alla är stjärnor här, alla har sina utmaningar och det ger mycket energi att kunna stötta varandra, säger Nour.

Taggar

Jämställdhet Volontär & utbyten