av Emmaus Stockholm

Emmaus Stockholm skänker hela dagskassan till fattigdomsbekämpning

Foto: @emmausstockholm instagram
Nyhet

Tisdag den 26 juni skänker Emmaus Stockholm hela dagskassan till Emmaus International för att stödja deras arbete med att minska fattigdomen i världen.

Varje år anordnar Emmaus International ’Solidarity Sale’. Det innebär att alla världens Emmausgrupper skänker en dagskassa till förmån för solidaritetsprojekt som samordnas av Emmaus International. I år går pengarna till bekämpning av fattigdom. 

– Med insamlade medel från vår second hand-försäljning vill vi bidra till att skapa en hållbar och mer rättvis värld. Vi stödjer vanligtvis människor vars mänskliga rättigheter kränks och människor på flykt. Men vi arbetar även med andra rättvisefrågor och det här året går vår dagskassa till arbetet med att bekämpa fattigdom, säger Caroline Nord, kommunikationsansvarig på Emmaus Stockholm.

Att dela ekonomiska resurser är en del av Emmaus DNA och varje grupp ansvarar för att bidra. Med tidigare stöd från grupper runtom i världen har Emmaus International kunnat genomföra fattigdomsbekämpningsåtgärder, både i utmanande sociala, ekonomiska, miljömässiga och politiska sammanhang.

I Emmaus Stockholms butiker finns ett stort sortiment av såväl märkeskläder som billiga basplagg, barnkläder, leksaker, prylar, köksgeråd, vintage-plagg från 50-, 60- och 70-talet och antikviteter. Butikerna fylls dagligen på med nya fynd.

- Varmt välkomna till våra butiker på Peter Myndes Backe 8, vid Slussen på Södermalm, och gör dagens goda gärning, säger Caroline Nord.

Taggar

Mänskliga rättigheter