av Vi-skogen

Cherrie ger röst åt de livsviktiga träden

nyhet

Träd kan både motverka klimatförändringar och bekämpa fattigdom. Sedan Vi-skogen grundades för 35 år sedan har man planterat 123 miljoner träd i östra Afrika och hjälpt över 2 miljoner familjer att lyfta sig själva ur fattigdom.

Men det är alldeles för få som känner till Vi-skogens viktiga arbete och hur stor skillnad de faktiskt gör.

- Tack vare stöd från våra givare har vi gjort stor skillnad, men vi behöver få många fler att förstå att allt börjar med träden om vi ska kunna utrota fattigdom och bekämpa klimathotet - samtidigt. Om fler får kunskap om att det finns en så kraftfull lösning på vår komplexa världs problem kan vi få fler att engagera sig, säger Gunilla Steinwall, marknadschef på Vi-skogen.

Men fler behöver få veta vad Vi-skogen är och gör. Trädet är lösningen - denna brutala enkelhet och tydlighet ligger till grund för den kampanj som nu börjar rulla i TV, digitalt och print. Kampanjen är framtagen i nära samarbete med The KIND Collective.

Till sin hjälp har Vi-skogen och The KIND Collective haft B-Reel och regissör Nim Sundström. Ett litet team åkte ner till familjen Ochieng i Kisumu, Kenya, en av de många familjer som tillsammans med Vi-skogen förbättrat sin tillvaro. Det är också familjen Ochieng som medverkar i filmen.

- Det blir så oerhört påtagligt vilken skillnad träden har, Vi-skogens nära samarbete med familjer och bönder på plats och hur enkelt man kan göra skillnad. Allt handlar om träden. Det är också det som måste förmedlas - med självförtroende och kraft, säger Rickard på KIND.

I filmen pratar trädet i jag-form och trädets röst görs av Grammisvinnande artisten Cherrie.

Taggar

Försörjning Klimat & miljö