======= &noscript=1"/> >>>>>>> master
Nyhet av Svalorna Latinamerika

Bolivia: Framåt för kvinnors rättigheter!

Här får eleverna på skolan information om paraden av Red Adas socialarbetare, som även arbetar med stödgrupper på skolan för att förebygga könsbaserat våld. Foto: Linnea Petré, praktikant, Bolivia

På Svalorna Latinamerikas samarbetsorganisation Red Ada i La Paz är förberedelserna inför internationella kvinnodagen i full gång. I år ska en parad för kvinnors rättigheter anordnas och hela 350 personer beräknas delta i tåget!

Red Ada anordnar paraden tillsammans med ett av de projekt som organisationen stödjer, skolan Unidad Educativa Simón Bolívar i La Paz. Både elever, familjemedlemmar, lärare och representanter från Red Ada kommer vara en del av tåget.

”För att stoppa könsbaserat våld måste hela samhället delta i arbetet – tillsammans är vi starkare”

Det fredliga och informativa demonstrationståget ska paradera under två timmar i skolans närområde. Paraden syftar till att öka kunskapen om kvinnors rättigheter samt att informera om vikten av hela samhällets delaktighet i avskaffandet av könsrelaterat våld. Eleverna kommer hålla i plakat som de själva har dekorerat. Tanken är att de ska återanvända material och klistra ihop till färgglada plakat, för att lära sig mer om hur återvinning kan appliceras i vardagen.

Under dagen kommer många av de globala målen i Agenda 2030 belysas men framför allt mål fem, som framhäver vikten av ett jämställt samhälle.

Linnea Petré
Praktikant, Bolivia
 

Taggar

Jämställdhet