av Röda Korset

Bahamas: Akut läge efter orkanen Dorian

Förödelsen är enorm efter orkanen Dorians framfart över Bahamas. Tiotusentals människor beräknas ha fått sin hem förstörda. Trasiga vattenledningar gör att förorenat vatten sprids. Flertalet dödsfall är bekräftade.

Nyhet

Röda Korset är på plats med flera hundra volontärer som försöker nå fram till nödställda på de många öarna i Bahamas. Tak över huvudet och rent vatten är en prioritet, liksom vård till skadade.

– Jag har aldrig tidigare sett en storm som denna, säger Charles Saunders, boende på ön Grand Bahama och en av många drabbade som har förlorat allt.

Hundratals volontärer från Röda Korset är engagerade och cirka 30 lastbilar med förnödenheter förbereds för att hjälpa människorna som drabbas av orkanen. Efter att ha passerat Bahamas har Dorian dragit vidare in över USA:s östkust.

Orkanen har slagit ut stora delar av vägnätet och telenätet. Människor har svårt att få kontakt med anhöriga. Så snart det är tekniskt möjligt kommer Röda Korset bistå med kommunikationsmöjligheter så att familjer kan få kontakt.

– Många lever i ovisshet om framtiden. Vi är här för att hjälpa de som drabbats med livsnödvändig akuthjälp. Vi kommer fortsätta att finns här, precis som vi alltid har gjort, för att hjälp människor att bygga upp sina liv igen, säger Jenelle Eli från Röda Korset som är i Bahamas.

Var med och rädda liv

Just nu hjälper vi människor på plats med bland annat nödskydd, en plats att sova på, möjlighet att laga mat och rent vatten att dricka. Vi har skickat flera flygplan fyllda med förnödenheter som drabbade människor behöver. Med ditt stöd kan vi hjälpa fler.

Annons