Nyhet av Röda Korsets Ungdomsförbund

”Att en så enkel sak som frukost kan sprida så mycket glädje”

Förra veckan startade en ny frukostklubb på Vikingaskolan i Lund och det blev en riktig succépremiär. Vi ställde några frågor till Matilda Regell, en av de frivilliga i Frukostklubben.

Namn: Matilda Regell
Bor i: Malmö
Aktiv i: Röda Korsets Ungdomsförbund Lund
Huvudsyssla: Student
Favoritmat: Meze

Vad betyder frukost för dig?

Jag har inte alltid ätit frukost och det är först nu de senaste åren som jag börjat att uppskatta det. Ljudet från kaffebryggaren och en lugn morgon är svårt att slå.

Vad gör ni i Frukostklubben?

Vi serverar frukost till högstadieelever varje fredagsmorgon och ser till att de får en fin start på dagen.

Hur gick premiären av Frukostklubben i Lund?

Det blev en succé. Hela skolcafeterian fylldes av 50 frukostsugna ungdomar. Lärare på skolan sa att eleverna pratade om frukosten hela dagen och att många av eleverna kändes positiva när den första lektionen började.

Varför ska en engagera sig i Frukostklubben?

Att en så enkel sak som frukost kan sprida så mycket glädje. Första gången jag var med och tog bussen kl 6 på morgonen, undrade jag vad jag egentligen höll på med, jag är för övrigt världens mest morgontrötta människa. Men så fort frukosten började så försvann all trötthet av att se hur mycket eleverna uppskattar det.

Vad är det bästa med att vara frivillig i Röda Korsets Ungdomsförbund?

Det bästa är att få träffa alla ungdomar både de som är frivilliga inom Ungdomsförbundet och de som deltar i våra verksamheter. Oavsett vilken roll en har så gör vi något fint tillsammans.

Om du fick välja vem du ville i hela världen som skulle komma och hjälpa till en morgon i Frukostklubben, vem skulle det vara?

Svårt, jag tänker någon som är sjukt bra på att steka pannkakor, först till kvarn!

Taggar

Volontär & utbyten Utbildning Mänskliga rättigheter