nyhet av ADRA Sverige

ADRA hjälper översvämningsdrabbade i Serbien och Bosnien

70 000 människor är flyktingar i Serbien och Bosnien sedan de svåra översvämningarna. Det är den värsta naturkatastrofen som drabbar Europa på 150 år. Foto. ADRA Sverige
Översvämningarna i Bosnien och Serbien är nu så omfattande att båda ländernas regeringar har vädjat till omvärlden om hjälp. ADRA hjälper nu de drabbade.

Den 13 maj drabbades Balkan av extrema regn. Den dagen föll det lika mycket regn som det normalt faller på fyra månader. Efter en veckas regnande är vattennivåerna i floderna de högsta som någonsin har uppmätts.

Städer och byar har översvämmats. Vatten- och avloppssystemen fungerar inte. Enbar i Bosnien saknar en miljon människor tillgång till rent dricksvatten. I många områden är även elnätet utslaget. Vattenmassorna har drivit människor från deras hem.

Ca 70.000 människor är flyktingar i sina egna hemländer. ADRA Bosnien och ADRA Serbien förser nu hemlösa människor med mat, vatten och hygienartiklar. ADRA-organisationerna i Europa kommer gemensamt att stödja hjälparbetet som utförs av ADRA i de två drabbade länderna. ADRA Sverige kommer att bidra till arbetet med pengar från sin katastroffond.

 

Taggar

Katastrofer