nyhet av

360 miljoner till svenskt fackligt bistånd

World Social Forum on Migration i Manilla där 10 000 detog i marschen för migranters rättigheter. Foto: Ville Klemens.
LO-TCO Biståndsnämnd har tecknat ett nytt ramavtal med Sida. Drygt 360 miljoner av det svenska biståndet kommer i och med detta användas för att stärka fackliga organisationer i Afrika, Asien, Latinamerika, östra Europa och Balkan.

Sida och LO-TCO Biståndsnämnd har tecknat ett nytt treårsavtal om i snitt 120 miljoner per år för det fackliga utvecklingssamarbetet. Medlen kommer under åren 2014-2016 i första hand att finansiera drygt 120 projekt i mer än 80 länder. LO-TCO Biståndsnämnd blir i och med detta den sjätte största av de 18 organisationer som har ramavtal med Sida.

- Det här avtalet är ett erkännande för hur sysselsättning och schysta arbetsvillkor är centrala delar i utvecklingsagendan, men också en effekt av det goda kvalitetssäkrande arbete som organisationen genomfört under förra avtalsperioden, säger Kristina Henschen, kanslichef för LO-TCO Biståndsnämnd.

Det kvalitetssäkrande arbetet, som bland annat medfört att organisationen fått goda resultat i en systemrevision genomförd under 2013, kommer att fortsätta under 2014-2016. Ett helt nytt program kommer under perioden att ytterligare kompetensutveckla samarbetspartners i exempelvis riskbedömning och resultatredovisning.

Avtalet omfattar inte den informationsverksamhet som genomförs via LO-TCO Biståndsnämnd. Ett beslut för denna verksamhet förväntas från Sida under februari.

Taggar

Jämställdhet Mänskliga rättigheter