3 kurser som ger dig koll på hållbar utveckling

Gå en kurs som passar dig och dina intressen! Vi listar tre kurser som du inte får missa att kolla in med fokus på ekologisk odling, jämställdhet och lokalt förändringsarbete.

Nyhet

Tanzania – Media, fotboll och kvinnors rättigheter

Hur kämpar kvinnor i Tanzania för jämställdhet och rättigheter? Och hur gör vi det själva här i Sverige? Hur kan vi inspireras och lära oss av varandra?

I denna kurs tittar vi på frågor om jämställdhet och jämlikhet ur ett globalt jämförande perspektiv. Vi studerar hur det ser ut i Tanzania och Sverige, med särskilt fokus på den organisering som görs för förändring. Kursen kommer ger också en introduktion till medborgarjournalistik och hur detta kan bidra till förändring.

Studietakt: Kursen ges på heltid
Kurstid: 20 augusti 2018 – 26 maj 2019
Ansökan: Ansök senast 15 juni

Läs mer om kursen.

Omställningspiloterna

I kursen lär du dig arbeta med lokalt förändringsarbete. Vad motiverar människor att delta? Hur kan konst och kreativitet bidra till omställning för miljö och solidaritet? Vi arbetar med frågor om hur både människor och lokalsamhällen kan utvecklas och stärkas genom mer samverkan, kreativitet, demokrati, lokal energi och mat, hållbara transporter, företagande, m.m.

Studieform: Kursen ges på heltid
Kurstid: 20 augusti 2018 – 12 augusti 2019
Ansökan: Ansök senast 15 juni

Läs mer om kursen.

Småskalig ekologisk odling

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om ekologisk grönsaksodling i teori och praktik. Den ges på halvtid och distans. Den ger dig ett ekologiskt helhetsperspektiv och kunskap om hur lokal, småskalig livsmedelsproduktion kan bidra till ett hållbarare samhälle.

Kursen behandlar ekologisk odling i lite större skala där man får lära sig de hantverksmässiga grunderna för att lyckas som ekologisk odlare.

Studieform: Kursen ges på halvfart och distans
Kurstid: 8 oktober 2018 – 20 september 2019
Ansökan: Ansök senast 20 juni

Läs mer om kursen.

Annons