3 kurser som ger dig koll på hållbar utveckling

Gå en kurs som passar dig och dina intressen! Vi listar tre kurser som du inte får missa att kolla in med fokus på ekologisk odling, jämställdhet och lokalt förändringsarbete.

Nyhet

Prova på minijordbruk

I denna kurs får du lära dig grundläggande tekniker och strategier för ett lokalt minijordbruk som du kan bedriva i stan eller på landet. Du får lära dig praktiskt på kursträffar i Österfärnebo där teori varvas med praktiskt arbete i skolans minijordbruk, samt genom att pröva i valfri skala hemma hos dig själv. Du får lära dig om grönsaksodling på friland, odling i kallväxthus, agroforestry och permakultur, ekologisk hönsskötsel integrerad med odlingen m.m.

Studieform: Kursen ges på distans och halvfart
Kurstid: 19 mars– 23 september 2018
Ansökan: Löpande antagning

Läs mer om kursen.

Tanzania – Media, fotboll och kvinnors rättigheter

Hur kämpar kvinnor i Tanzania för jämställdhet och rättigheter? Och hur gör vi det själva här i Sverige? Hur kan vi inspireras och lära oss av varandra?

I denna kurs tittar vi på frågor om jämställdhet och jämlikhet ur ett globalt jämförande perspektiv. Vi studerar hur det ser ut i Tanzania och Sverige, med särskilt fokus på den organisering som görs för förändring. Kursen kommer ger också en introduktion till medborgarjournalistik och hur detta kan bidra till förändring.

Studietakt: Kursen ges på heltid
Kurstid: 20 augusti 2018 – 26 maj 2019
Ansökan: Löpande antagning

Läs mer om kursen.

Omställningspiloterna

I kursen lär du dig arbeta med lokalt förändringsarbete. Vad motiverar människor att delta? Hur kan konst och kreativitet bidra till omställning för miljö och solidaritet? Vi arbetar med frågor om hur både människor och lokalsamhällen kan utvecklas och stärkas genom mer samverkan, kreativitet, demokrati, lokal energi och mat, hållbara transporter, företagande, m.m.

Studieform: Kursen ges på heltid
Kurstid: 20 augusti 2018 – 12 augusti 2019
Ansökan: Löpande antagning

Läs mer om kursen.

Annons