Livsstil av Studieförbundet Bilda

3 anledningar för killar att lära sig om maskulinitetsnormer

Definierar du dig som kille och är trött på att försöka leva upp till en skev mansroll? Lär dig mer om hur du kan tänka nytt och utbyt erfarenheter med andra på #killmiddag!

Sega och urvattnade normer

Samhället ställer höga krav på hur personer med olika könsidentiteter ska vara. Särskilt tjejer har väldigt mycket att förhålla sig till. Men även du som definierar dig som kille pressas att leva upp till skeva ideal. 

3 anledningar till att killar behöver lära sig mer om maskulinitetsnormer

  • Var femte kille saknar en nära vän

  • 87 % av all misshandel begås av män

  • 60 % av de som utsätts är män

#Killmiddag - dags för förändring

Ett jämställt samhälle fritt från sexism och grabbig jargong börjar med dig. Var en förebild och börja snacka med andra killar redan idag!  #killmiddag är en satsning av jämlikhetsstiftelsen Make Equal.

Studieförbundet Bilda bjuder in till #killmiddag. Tanken är att du som definierar dig som kille ska få ett tryggt forum där du kan prata om maskulinitetsnormer tillsammans med andra killar. Hur ofta pratar du som är man med andra män om känslor kring kärlek, våld, sårbarhet eller sex?

Anmäl dig här

Starta egen #killmiddag med dina vänner

Du starta upp en egen killmiddag. Du får hjälp med att komma igång och hur du går tillväga under själva killmiddagen. Förändringen börjar med dig.

Starta en egen killmiddag

Taggar

Mänskliga rättigheter Jämställdhet