Kampanj

Aktion Julklappen - bli en julklappshjälte!

Idén bakom Aktion Julklappen är lika enkel som snillrik. Barn i Sverige slår in julklappar med personliga hälsningar och lämnar in dem till Läkarmissionen, som ser till att de hamnar hos barn i östra Europa.

Aktion Julklappen har genomförts av Läkarmissionen sedan 1998 och genom åren har över en halv miljon barn fått en gladare jul tack vare initiativet. Kampanjen innebär att skolor, privatpersoner, föreningar och företag runt om i Sverige slår in paket som tillsammans med en personlig hälsning skickas till barn i östra Europa. I år skickas julklapparna till barnhem, sjukhus, skolor och barn i fattiga familjer i tre länder; Rumänien, Ukraina och Moldavien.

Alla paket i Aktion Julklappen innehåller ett bestämt antal saker, dels för att det ska vara rättvist för barnen men också för att paketen ska ta sig igenom tullarna och komma fram. I klapparna finns bland annat pennor och kritor, ritblock och skrivhäfte, hygienartiklar, tablettask och ett vykort med en personlig hälsning från den som skickat paketet. I många svenska skolor går barnen själva ihop och samlar in pengar till innehållet.

Mellan den 1:a och den 16:e november kan paketen postas eller lämnas in till någon av Aktion Julklappens uppsamlingsplatser. När insamlingstiden är slut fraktar Läkarmissionen tillsammans med Human Bridge paketen vidare och delar ut alla insamlade klappar till barn i Rumänien, Ukraina och Moldavien. Några veckor efter jul får de svenska barn som gett klappar uppföljningsmaterial och hälsningar som tack för sitt engagemang.

Läs mer och anmäl dig till Aktion Julklappen här!

Taggar

Försörjning Mänskliga rättigheter
Annons