Kurs: Agera för klimatet – klimatprat och handlingskraft

Plugga

Vill du agera för klimatet men vet inte var du ska börja? Vill du få verktygen som behövs för att prata om klimatförändringarna? Inspireras du av att resa och möta nya människor? Då har Österlens Folkhögskola kursen för dig!

Vad får du lära sig?

På kursen Agera för klimatet: klimatprat och handlingskraft får du verktygen du behöver för att bli en del av förändringen! Som deltagare på kursen utgår du från din egen drivkraft och får diskutera vad du kan göra tillsammans med andra för klimatet där du bor och verkar. Kursen avslutas med ett grupprojekt där du får utforma ett eget projekt som bidrar till klimatomställningen.

Du får dessutom följa med på en resa till Sápmi för att utforska vilken roll skogsbruk, vindkraft och gruvdrift spelar i klimatomställningen. Under resan möter du representanter för urfolket samerna och miljöorganisationer för att lära dig om förändringsarbete i praktiken och hur du kan organisera dig lokalt för klimaträttvisa.

Vad innehåller kursen?

  • Introduktion (1 vecka)
  • Klimatpsykologi och att prata om klimatet (5 veckor)
  • Handlingskraft och aktivt hopp (4 veckor)
  • Studieresa till Sápmi (preliminärt 1-12 november)
  • Grupprojekt (4 veckor)

Utbildningen består av interaktiva workshops, grupparbeten, inlämningsuppgifter och föreläsningar. Har du en idé du vill genomföra men inte tagit tag i det ännu? Nu har du chansen att göra det med stöttning från kurskamrater och kursledare!

Hur är kursen upplagd?

Kursen ges på distans via lärplattformen Google Classroom. Vi träffas digitalt för diskussioner och föreläsningar. Helgträffar på plats på Österlens Folkhögskola och en studieresa till Sápmi är schemalagda under hösten (och genomförs beroende på COVID-19 läget).

Kurstid: 23 augusti - 17 december 2021
Sista anmälningsdag: 30 juni 2021
Studieomfattning: 50 %
CSN: Du har möjlighet att söka studiemedel från CSN.
Kursledare: Karin Edstedt, karin.edstedt@osterlen.fhsk.se

Läs mer och ansök!
 

Taggar

Klimat & miljö Kurser & utbildningar