Karriärworkshop: Jobba på EU – världens största biståndsgivare

Jobba

Har du sneglat mot Bryssel och en internationell karriär? 12 april 16:00 - 17:30 bjuder Globalportalen och CONCORD Sverige in dig till en digital workshop för att träffa och prata med personer som jobbar med global utveckling på EU-nivå.

Anmäl dig här!

Kan jag jobba med utvecklingsfrågor på EU-nivå?

Ja, EU är faktiskt världens största biståndsgivare. EU:s institutioner hanterar tre gånger så mycket biståndsmedel som Sverige varje år, och samarbetar med 140 låg- och medelinkomstländer världen över. Att jobba med eller mot EU innebär alltså stora möjlighet att göra skillnad!

Ansvariga för EU:s utvecklingssamarbete är dels European External Action Service (EEAS), motsvarigheten till svenska UD, och dels EU-delegationerna runt om i världen, motsvarigheten till ett lands ambassader.

Paneldeltagare:

  • Emma Wallinder jobbar på Sveriges representation vid EU i utvecklingsgruppen, på enheten för utrikes- och säkerhetspolitik.
  • Frida Hjärtman jobbar som Programme Manager med utvecklingssamarbete på EU-delegationen i Myanmar.
  • Mélida Jimenez jobbar som nationell expert på European External Action Service, EEAS, där hon arbetar med demokratipolicy.

Vad kan jag förvänta mig av workshopen?

Workshopen hålls på Zoom. Under workshopen samtalar panelen om olika möjligheter för studenter och nyexade. Vi djupdyker i hur EU-insitutionerna som jobbar med utvecklingssamarbete fungerar och diskuterar vilka utmaningar och möjligheter en yrkesbana inom EU innebär.

Workshopen bjuder också på samtal i mindre grupper där du får chans att fråga paneldeltagarna om deras bästa tips.

Anmäl dig senast 11 april. Zoom-länken skickas ut på morgonen den 12 april.

Taggar

Bistånd & utveckling
Annons