av Naturskyddsföreningen

Stötta världens miljöförsvarare – tänd ett ljus den 10 december

Den 10 december ordnar Naturskyddsföreningen ljusmanifestation bland annat i Stockholm för att uppmärksamma miljöförsvarares utsatta situation.
Kampanj

Det kan tyckas självklart att stå upp för frågor om natur, miljö och klimat. Men det är det inte. Varje vecka dödas minst tre miljöförsvarare i världen. Våld, hot och trakasserier ökar. Vi måste vända den här utvecklingen! Den 10 december ordnar vi därför ljusmanifestation under hashtaggen #Light4Defenders. Och du kan vara med!

Miljöförsvarare blir allt mer utsatta. Det är en del av en global trend där civilsamhällets demokratiska utrymme krymper. Fler måste få upp ögonen för det här problemet!

Därför ordnar Naturskyddsföreningen den 10 december ljusmanifestationer på flera platser samt i sociala medier. Var med du också!

Ljusmanifestation i Stockholm, Mora, Ludvika och Eskilstuna

Den 10 december kl 16.00 samlas vi för en ljusmanifestation i Kungsträdgården, Stockholm. Där kommer vi bland annat att tända ljus, läsa upp namnen på de mördade miljöförsvararna, och hålla en tyst minut för dem.

Till eventet

Ljusmanifestation för miljöförsvarare på COP25

Vi planerar även att tillsammans med internationella samarbetsorganisationer hålla en manifestation på COP25 i Spanien för att uppmärksamma miljöförsvararnas situation.

Tänd ett ljus i sociala medier!

Samtidigt uppmärksammar vi miljöförsvararnas utsatta situation en kampanj i sociala medier där vi uppmanar allmänheten att tända ljus för mördade miljöförsvarare.

Har du inte möjlighet att vara med på ljusmanifestationen i Stockholm? Då uppmanar vi dig att delta digitalt genom att tända ett ljus och lägga upp ett foto på det i sociala medier den 10 december med hastaggen #Light4Defenders.

Syftet med manifestationerna är att uppmärksamma miljöförsvarares utsatta situation, så att vi kan få ett slut på våldet mot dem som står upp för naturen.

Tänd ett ljus för världens miljöförsvarare! #Light4Defenders

Taggar

Klimat & miljö Mänskliga rättigheter
Annons