Kampanj

Stoppa hatet på Twitter

Twitters grundare och vd, Jack Dorsey. Bild: Amnesty

Varje dag utsätts kvinnor över hela världen för trakasserier och kränkningar i sociala medier.

Han har makten att stoppa hatet – men struntar i det ¯\_(ツ)_/¯

Twitters grundare och vd, Jack Dorsey, måste ta ansvar för sin plattform. Han låter sexism, rasism och extremism frodas fritt – trots att han flera gånger lovat att användarreglerna ska skrivas om och följas bättre. Twitter är inte längre en säker plats, speciellt inte för kvinnor.

Jack måste följa sina egna regler och stoppa hatet på Twitter. Och han behöver göra det nu.

Bots to the rescue! \(^▽^)/ \( ̄▽ ̄)/

Med hjälp av förtryckarnas egna metoder ger vi oss nu in i kampen mot hatet på Twitter. Genom ett nätverk av bottar – alla programmerade att stå upp för mänskliga rättigheter – kräver vi förändring från Jack Dorsey och Twitter.

  1. När du trycker på knappen nedan aktiveras ett konto på Twitter. Men istället för att en människa styr kontot är det en bot som sköter twittrandet, det är alltså programmerat.
  2. Bottens första uppdrag är att söka upp sina syskonbottar. Alla våra bottar är nämligen förinställda att hitta varandra. Tillsammans bildar de ett botnätverk som kämpar för att stoppa hatet på Twitter.
  3. Bottarna börjar twittra till Jack! De skickar budskap om vilka förändringar som krävs för att Twitter ska vara en säker plats för kvinnor.

Starta en bot

Ju fler bottar som skapas, desto större blir nätverket – vilket resulterar i att fler tweets med krav på förändring skickas till Jack.

Starta en bot nu! 

(◕‿◕✿)
 

Taggar

Mänskliga rättigheter