Kampanj

Nu är det dags att klimatmaxa

Det går inte att vänta längre med att rädda klimatet. Naturskyddsföreningen vill ha tågboom, cykelchock och solrevolution! För nu får det räcka med småduttande.

Naturskyddsföreningen är redo för STORA politiska beslut för klimatet. Redan idag är vi mer än 200 000 personer i Naturskyddsföreningen som vill klimatmaxa politiken. Därför har vi gjort det enkelt för politikerna genom att sammanfatta våra experters smarta förslag i fyra lösningar. Tågboom, cykelchock, solrevolution och vegopepp! Vi vill visa att det egentligen inte är så svårt att klimatmaxa, det handlar bara om att våga. Nu hoppas vi att politikerna snor våra idéer och sätter igång klimatmaxandet. Idag!

Visa att du är med genom att X:a!

Du kan börja med att dela vår film. Eller lägga upp ett X i sociala medier - det är symbolen för alla oss som vill klimatmaxa. Så här gör du:

  1. Gör ett X, på vilket sätt du vill. Kanske med dina fingrar eller ben. Eller varför inte blommor, lakritsremmar eller en sax?
  2. Fota och dela din bild på Instagram, Facebook eller Twitter.
  3. Tagga med #klimatmaxa

Vi lovar att visa alla bilder för våra politiker, så att de fattar hur många vi faktiskt är.

Det här kan du göra:

Vill du både göra gott och sätta fart på politikerna? Här har du ett gäng enkla tips på hur du klimatmaxar både dig själv och andra.

5 sätt att klimatmaxa dig själv
Res som en tjej, ät som en tonåring och bli aldrig en jättebebis. Här är vår pyttelilla to do-lista för dig som vill klimatmaxa.

9 pepp till vännen med klimatdepp
Din kompis är en ljuvlig, smart person – men en fullblodad pessimist. Här är argumenten som kan sätta fart på både dysterkvisten och latmasken.

4 steg till världens godaste taco
Ska du äta en taco som kan leda till ökad risk för tarmcancer, utrotning av orangutanger och klimatkaos? Eller en taco som är god på riktigt? Vi listar bästa och sämsta ingredienserna.

Och det här kan politikerna göra:

Sverige är ett pluttigt land. Hur kan vi påverka klimatet? Jo, genom att visa resten av världen att stenhård klimatpolitik och välfärd kan gå hand i hand. Här är fyra viktiga lösningar Sverige borde satsa på.

Sverige längtar efter en tågboom
Vi är många som älskar tåget. Men vi är fruktansvärt less på förseningar och dyra biljetter. Hallå politiker, det är 2015! Läs mer och skapa en tågboom

Vi vill cykelchocka Sverige
Var tionde resa i Sverige sker på cykel. Men bara en futtig procent av statens infrastrukturpengar går till cykeln. Det vill vi ändra på! Läs mer och cykelchocka

Solrevolution på hustaken
Sverige skulle kunna vara fullt av solrevolutionärer som har klimatsmarta elverk på taken. Men staten krånglar till det för oss. Dags att härma andra länder! Läs mer om solrevolutionen

Vegopeppa för miljö och hälsa
Mer vego på tallriken är en vinst för både naturen, klimatet och vår hälsa. Vegopepp är win-win-win! Läs mer.

Taggar

Klimat & miljö