Ge ett bidrag av RFSU - Riksförbundet för sexuell upplysning

Join the Fight for Body Rights

I en tid när människors rättigheter kring sin egen kropp hotas över världen – reducerad aborträtt, sexuella trakasserier, legalisering av våld i hemmet, våld mot HBTQ-personer – lanserar RFSU modemärket ELISE.

Kollektionen ger människor möjligheten att ta ställning för Body Rights och lyfter fram budskap om alla individers rätt att bestämma över sin kropp, sexualitet och identitet.

Budskapen i kollektionen utgår från RFSUs definition av Body Rights och lyfter fram alla människors frihet att vara, välja och njuta som sig själv – utan påtryck eller förtryck av andra. Det är en hyllning till människors rätt att älska vem de vill, rätten att bestämma över sin egen kropp och rätten att uttrycka sig själv och sin sexualitet.

Body Rights är:

  • Friheten att vara: Rätten att uttrycka sig själv och sin sexualitet samt att fatta självständiga beslut över sitt liv. Den enes frihet får aldrig innebära en annans ofrihet.
  • Friheten att välja: Rätten att välja om och med vem eller vilka ens sexualitet ska delas och om när en vill ha barn. Den enes val får aldrig förverkligas genom tvång över en annan.
  • Friheten att njuta: Rätten att njuta som en själv vill och förverkliga sina begär. Den enes njutning får aldrig gå ut över en annan persons rätt att välja och njuta.

"Jag drömmer om den dag, då alla barn som föds är välkomna, alla män och kvinnor är jämlika och sexualiteten ett uttryck för innerlighet, ömhet och njutning"
Elise Ottesen-Jensen, år 1933, grundare av RFSU

Namnet ELISE är en hommage till Elise Ottesen-Jensen som startade RFSU 1933 och därmed tände gnistan till kampen för Body Rights. Hennes vision om alla individers jämlikhet och frihet är central för ELISE budskap och design. Alla plagg är unisex och alla intäkter från försäljningen av ELISE kommer gå till RFSUs arbete för Body Rights med opinionsbildning och sexualupplysning, både i Sverige och internationellt.

Join the Fight for Body Rights

Bli medlem i RFSU och spana in ELISE

Annons