Kampanj av Svalorna Indien Bangladesh

Instagramutmaning #SchysstaTillsammans

Har du idéer på hur vi tillsammans kan bli mer schyssta - både mot varandra och vår planet? Delta i Svalornas nyligen hemkomna praktikanters Insta-utmaning med fokus på vatten, mat och plast. 

Vi är fyra tjejer, Denise, Fanny, Karin och Kristina, som under hösten och vintern deltog i Svalornas internationella praktikprogram och tillbringade 4,5 månader hos deras partnerorganisationer på olika platser i Indien. Med oss hem tog vi nya perspektiv som gjort att vi nu vill vända blicken mot Sverige. Vi vill fokusera på vad vi tillsammans kan göra för att bidra till att vårt samhälle blir mer schysst, genom att visa omtanke i vardagen mot både människor och planet. Med lärdomar från vår tid i Indien och de människor som vi mötte där vill vi fokusera på naturresurser och organisering för ett hållbart samhälle och ställer oss frågan: hur kan vi vara schyssta tillsammans?

Var med i Insta-utmaningen

Under tre veckor kommer vi att ta över Svalornas Instagram-konto @svalornaib. Varje vecka har ett eget tema och en utmaning där vi genom tips, tankar och erfarenheter från Sverige och Indien vill belysa vår användning av naturresurser. Under hashtaggen #schysstatillsammans lägger deltagarna sedan upp bilder på hur de antagit utmaningen och samtidigt delar med sig av tips och peppar varandra. I slutet av varje vecka vinner den som löst utmaningen på fyndigast sätt en snygg ekologisk gympapåse och ett schysst biopaket.

Instagramutmaningar för hållbarhet:

  • Med start måndagen den 15 maj – tema vatten.

  • Med start måndagen den 22 maj – tema mat.

  • Med start måndagen den 29 maj – tema plast & förpackningar.

Syjuntor, pyssel och snack

Att inspirera och peppa varandra på Instagram är en form av organisering, men vi vill även göra något mer praktiskt. Därför kommer vi dessutom att turnera runt på några utvalda platser i Sverige med en syjunta för hållbarhet. Med syjuntan vill vi skapa ett forum för diskussion och organisering för hur vi tillsammans kan skapa ett mer hållbart samhälle. Vi ses och pysslar för att minska vår användning av naturresurser samtidigt som vi med inspiration från Indien diskuterar frågor som rör samhällsförändring och hur vi kan vara schyssta tillsammans.

Syjuntor för hållbarhet:

  • Söndagen den 21 maj, kl 13:00-15:00, Kollaboratoriet i Uppsala.
  • Tisdagen 23 maj, kl 19:00-21:00, Kulturhuset Cyklopen i Stockholm.
  • Syjuntan kommer även till Feministisk Festival i Malmö (följ Svalorna Indien Bangladesh på Facebook och Instagram för mer info om datum).

Vi ser fram emot att bli mer schyssta tillsammans med er!
Denise, Fanny, Karin och Kristina

Annons