Ge ett bidrag

Stoppa könsstympning i Kenya

En stolt pappa som har ändrat inställning till könsstympning och stöttar sin dotter.

Trots att könsstympning är ett brott som ger flickor trauman och livslånga lidanden är det fortfarande utbrett, inte minst på landsbygden. Men Läkarmissionens arbete visar att det går att göra skillnad. Du kan hjälpa oss i kampen för att stoppa denna hemska tradition!

Det finns ingen religion som ger stöd för könsstympning: den förskräckliga sedvänjan finns inom olika kulturer och är en djupt rotad tradition som tar tid att förändra. Vi samarbetar med en lokal partner i Kenya som driver ett outtröttligt arbete för att rädda alla flickor från ingreppet. Och det ger resultat.

Vill du hjälpa till att stoppa könsstympningen?

  • Swisha 200 kronor (eller valfritt belopp) till nummer 90 00 217. Märk gärna betalningen "varje flicka".
  • Ge en gåva via Läkarmissionens gåvoshop.

Allt fler tonårsflickor i västra Kenya vägrar att låta sig könsstympas, tack vare den information och utbildning som vår partner Mary Kwamboka och hennes team har gett dem. Trots att det kan innebära att de unga flickorna blir hotade och utkastade hemifrån. Man arbetar förstås även med att förändra synen på könsstympning hos inflytelserika personer i byar och kyrkor och driver ett påverkansarbete på bred front. Det gör att många föräldrar börjar inse att könsstympning ger ett livslångt lidande – helt i onödan. Men det finns fortfarande många flickor som behöver din hjälp!

Du kan ge flickorna trygghet

Könsstympningen pågår traditionellt under några veckor på höstterminen. Under den perioden ordnar vi ett läger där flickorna kan vara i trygghet och slipper tvingas till ingreppet. De får träffa andra tjejer som är i samma situation, lyssna till starka förebilder som sagt nej till könsstympning, spela teater, dansa och lära sig om integritet, självkänsla och om hur kroppen fungerar.

De flickor som inte kan återvända hem efteråt får komma till skyddade boenden.

För 200 kronor är du med och ger dessa flickor möjlighet att kunna säga nej.

Taggar

Hälsa Jämställdhet