======= &noscript=1"/> >>>>>>> master
av Färnebo folkhögskola

Distanskurs: Klimaträttvisa lokalt och globalt

Plugga

Den här kursen tar upp hur vi skapar en inkluderande klimatrörelse, går igenom olika redskap för förändringsarbete och opinionsbildning samt tar upp saker som klimatnödläge, omställning och klimaträttvisa.

Klimatrörelsen lever och har på sistone firat flera stora framgångar. Massiva aktioner mot Preem, ansökan om utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil som drogs tillbaka, Fridays for futures fredagsstrejker världen över – det är bara några exempel. Samtidigt har coronapandemin lett till ambitiösa cykelsatsningar runtom i Europa och en ny diskussion om bättre beredskap när det gäller mat och energi.

Men vägen till en verklig klimatomställning kräver så mycket mer. Hur ska vi hålla lågan i gång? Och vilka är utmaningarna i det lokala arbetet just nu?

Denna distanskurs ger oss fördjupad kunskap om allvaret i klimatfrågan men också om arbetet med opinionsbildning lokalt med globala utblickar. Vi utbyter erfarenheter och utvecklar nya idéer för att sätta press på politiker och andra makthavare. Hur gör vi klimatarbetet roligt och inspirerande? Stark tonvikt ligger på hur vi skapar en inkluderande klimatrörelse som tar tillvara på en mångfald perspektiv och bakgrunder.  

Kursen arrangeras i samarbete med en av Färnebo folkhögskolas huvudorganisationer Jordens Vänner samt med Klimataktion.

Kom med och möt andra som vill agera tillsammans och som tror på möjligheterna att ställa om världen för klimaträttvisa. Det är dags nu!

Till vem vänder sig kursen?

Kursen vänder sig till dig som är eller vill bli aktiv i olika klimatrörelser. Du vill vara med och utveckla ett lokalt arbete för klimatet. Alla åldrar, bakgrunder och erfarenheter behövs!

Kursens syfte

Färnebo folkhögskola tror att människors engagemang för förändring är nyckeln till att bekämpa rasism, ojämlikheter och klimatkris. Våra kurser tar lokala och globala perspektiv på rättigheter, miljö och förändringsarbete. Kursen Klimaträttvisa lokalt och globalt är denna termin främst inriktad på hur vi kan stärka det lokala och regionala ideella klimatarbetet.

Bra att veta

Nästa kursstart: 11 januari 2021.
Kursavslutning: 13 juni 2021.
Sista ansökningsdatum: 16 december 2020.

Kursen ges på halvfart.

Läs mer och ansök!

Läs mer och ansök

Taggar

Klimat & miljö