volontär

Brottsofferjouren söker stödpersoner

Stockholm

Brottsofferjouren i Västerort är en ideell organisation som erbjuder medmänskligt stöd till brottsoffer, vittnen och deras anhöriga. Grunden i vårt arbete är FN:s konvention om mänskliga rättigheter, där alla människors lika värde och rättigheter slås fast. Vi söker dig som har tid över och som vill göra skillnad för dina medmänniskor. Det krävs ingen speciell bakgrund eller utbildning utan det viktigaste är hur du är som person, lämpliga egenskaper är att vara empatisk, engagerad och bra på att lyssna. Du bör vara över 20 år och helst tala fler språk än svenska och engelska.

Att vara stödperson innebär att du två gånger i månaden tar kontakt med brottsutsatta för att ge medmänskligt stöd och information. Uppdraget sker över telefon och vid personliga möten och vi följer även med som stöd vid polisanmälan, polisförhör och rättegång.

Som stödperson får du;

     • En grundutbildning med start i slutet av september samt regelbunden vidareutbildning och handledning i uppdraget.

     • Möjlighet att delta i samverkan med andra organisationer och myndigheter, delta på föreläsningar, informationsinsatser och konferenser

     • En meningsfull fritid

     • Meriterande erfarenheter

Vi tar emot personer som varit utsatta för alla typer av brott så uppdraget är både lärorikt och varierande, du får möta olika människor med olika behov. All kontakt med oss är kostnadsfri och skyddas av tystnadslöfte.

Läs mer och ansök

Taggar

Mänskliga rättigheter