av Färnebo folkhögskola

7 nya kurser hos Färnebo folkhögskola

Plugga

Vill du lära dig mer om antirasistiskt självförsvar, feminism och miljökamp? Då ska du spana in Färnebo folkhögskolas färska kursutbud!

Antirasistiskt självförsvar

Vill du få praktiska verktyg i antirasistiskt självförsvar? Välkommen till en kurs för dig som hellre agerar än knyter näven i fickan! Kursen görs av StreetGäris tillsammans med Färnebo folkhögskola.

Sista ansökningsdatum: 13 februari 2022

Läs mer och anmäl dig

Feminism <3 miljökamp = sant

Dominans, våld, hierarki – ord som förknippas både med patriarkat och med människans relation till vår jord. Det är dags att utmana dessa synsätt och lära om. I denna kurs tittar vi närmare på hur feminism och miljökamp kan kroka arm med varandra och bidra till att lösa miljö- och klimatkrisen.

Sista ansökningsdatum: 5 april 2022

Läs mer och anmäl dig

Naturens rättigheter

Runtom i världen växer rörelser fram som ifrågasätter synen på naturen som enbart en resurs för människan – rörelser som lyfter fram idén om att naturen har rättigheter. I denna kurs studerar vi innebörden av naturens rättigheter och lär oss vad begreppet kan betyda juridiskt, för avkolonisering och för fortsatt arbete med klimaträttvisa, hållbarhet och omställning.

Sista ansökningsdatum: 15 maj 2022

Läs mer och anmäl dig

Rättviselinjen

Rättviselinjen är en utbildning där du lär dig driva projekt och kampanjer med fokus på frågor som rör feminism, klimaträttvisa och antirasism. Som en del av kursen reser du på en studieresa till Sápmi samt genomför ett projektarbete.

Sista ansökningsdatum: 15 maj 2022

Läs mer och anmäl dig

Skogen: miljö, makt och motstånd

Skogen har en särskild plats i mångas hjärtan. Men på senare tid har de svenska skogarna blivit allt mer omdebatterade. Det handlar om ekonomiska intressen och kalhyggespolitik som går på tvärs med urfolks rätt till mark, biologisk mångfald och lokalmiljö. Häng med på en kurs där vi utforskar skogen som en plats för makt och motstånd!

Sista ansökningsdatum: 5 april 2022

Läs mer och anmäl dig

Sommarforum – mötesplats Stockholm+50

I juni möts världens ledare i Stockholm – 50 år efter att den första FN-konferensen om miljö ordnades. Men vad har egentligen hänt sedan dess? Denna distanskurs mynnar ut i deltagande i ”Folkets forum” – en parallell mötesplats för engagerade från Sverige och världen där vi ser till att sätta press på makthavarna att genomföra verklig klimaträttvisa.

Sista ansökningsdatum: 17 april 2022

Läs mer och anmäl dig

Stad och land

Varför växer klyftorna mellan stad och landsbygd? Mellan innerstan och förort? Kan matproduktion, energiomställning och samarbete mellan gamla och nya invånare skapa en annan utveckling? Lär dig mer och hitta nya lösningar på distanskursen Stad och land!

Sista ansökningsdatum: 15 maj 2022

Läs mer och anmäl dig

Taggar

Demokrati Jämställdhet Klimat & miljö Mänskliga rättigheter