Annonser
Annons: Diakonia
view counter
Annons från Volontärresor
view counter
Annons: Global Week
view counter
Annons från Camino
view counter
Annons från Globala gymnasiet
view counter
Annons: Svalorna Latinamerika
view counter
Annons: RKUF
view counter
Vill du synas här?
view counter
Annons: Volontära med PeaceWorks
view counter
Annons: Jordens vänner
view counter
Banner: AFS
view counter
view counter
Annons: Latinamerikagrupperna för ett nytt samhällsklimat
view counter
Annons: Rafikis barnrättsbok
view counter
Annos: Forum Syd metodmaterial
view counter
Annons: Utrikespolitiska institutet
view counter

Kooperation Utan Gränser blir We Effect

14 maj 2013
Från och med i dag - 14 maj - heter en av Sveriges största och äldsta biståndsorganisationer We Effect. Namnbytet är ett resultat av ett varumärkesarbete för att få fler människor i Sverige att engagera sig för ett långsiktigt bistånd – där människor tillsammans hjälper sig själva ur fattigdom.
– Fattigdomen har halverats de senaste 25 åren men fortfarande lever nästan 1,4 miljarder människor i extrem fattigdom. Vi vet att hjälp till självhjälp ger långsiktiga och bestående resultat säger Anneli Rogeman, vd för We Effect.

Fakta We Effect

We Effect (före detta Kooperation Utan Gränser) är en biståndsorganisation som sedan 1958 tänker och agerar långsiktigt – för att förändringar ska bestå. Hjälp till självhjälp är ledstjärnan i vårt biståndsarbete i 25 länder i fyra världsdelar.

Bakom organisationen står ett sextiotal svenska företag och organisationer med rötter i den svenska kooperationen. Grundläggande för verksamheten är samarbeten med lokala medlemsbaserade organisationer. Det garanterar att vårt arbete utgår från medlemmarnas intressen och prioriteringar.

– Ett starkt namn som många känner till är en förutsättning i dag för att effektivt minska fattigdomen. Under vårt nya namn We Effect vill vi få fler att engagera sig och bidra till vårt arbete med hjälp till självhjälp. Så att fler kvinnor och män kan få stöd att gå samman, öka sina inkomster och själva ta sig ur fattigdom, säger Anneli Rogeman, vd för We Effect.

Kooperation fortsätter att vara centralt för arbetet i de 25 länder där organisationen är verksam. Så även i namnet We Effect, om än uttryckt på ett annat sätt. Det är tillsammans som människor och förändringar sker – en ”vi-effekt” uppstår.

– Fattigdomen har halverats de senaste 25 åren men fortfarande lever nästan 1,4 miljarder människor i extrem fattigdom. Vi vet att hjälp till självhjälp ger långsiktiga och bestående resultat och det vill vi nu att fler ska känna till och bidra till, säger Anneli Rogeman.

Av flera skäl stängde det tidigare namnet dörrar för organisationens möjlighet att samla in pengar. Trots att den funnits sedan 1958 kände bara 27 procent av svenskarna till Kooperation Utan Gränser. Namnet förväxlades lätt med andra, det finns i dag över 25 olika organisationer i Sverige vars namn slutar på ”utan gränser”. Dessutom har ordet kooperation blivit mindre vanligt och många, särskilt unga, vet inte vad det betyder.

Beslutet att byta namn till We Effect togs av representanter från de drygt 60 medlemsorganisationer, med rötter i den svenska kooperationen, som står bakom organisationen. Namnbytet är starten för en kampanj som lyfter fram det arbete som We Effect gör för att minska fattigdomen där bland annat tidningsannonser, undersökningar och studier ingår.

För ytterligare information – vänligen kontakta:
Marcus Lundstedt, pressekreterare We Effect
Telefon 070 107 43 17
E-post: marcus.lundstedt@weeffect.se

58.495913535006 18.01344676721

Etiketter:

Facebook kommentarer

Genom att kommentera på globalportalen.org accepterar du våra riktlinjer.

Facebook

Kontakta Globalportalen

Tyck till om Globalportalen! Frågor, idéer och kommentarer om webbplatsen globalportalen.org är varmt välkomna:

Adress Globalportalen

Forum Syd
Katarinavägen 20
104 65 Stockholm

Följ Globalportalen på