Annonser
Annons: Djurens rätt
view counter
Annons: Forum för levande historia
view counter
Annos: Forum Syd metodmaterial
view counter
Annons: Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet
view counter
Annons: Latinamerikagrupperna för ett nytt samhällsklimat
view counter
Annons: Life & Peace
view counter
Annons: Act Now for Climate Justice
view counter
Annons: Rädda Regnskog
view counter
Annons: Utrikespolitiska institutet
view counter
Annons från Volontärresor
view counter
Annons: Jordens vänner
view counter
Annons från Camino
view counter
Annons från Globala gymnasiet
view counter
Vill du synas här?
view counter
Annons: Volontära med PeaceWorks
view counter
Annons: Albins folkhögskola
view counter

Hjälp oss bli fler!

23 apr 2012
I dagarna har det gått ut brev till Kvinna till Kvinnas givare, där vi ber dem om hjälp att hitta fler givare bland sina vänner och bekanta. Kampanjen syftar till att locka fler människor att bidra till Kvinna till Kvinnas viktiga arbete med att stärka kvinnors rättigheter runt om i världen.
Catrin Söderberg, insamlingsansvarig på Kvinna till Kvinna

Catrin Söderberg är insamlingsansvarig på Kvinna till Kvinna. Hon berättar varför det är viktigt för Kvinna till Kvinna att ha givare: 

– Av flera anledningar! Framför allt för att vi ser att behoven runt om i världen där vi verkar är så stora. Det behövs helt enkelt mer pengar till allt arbete som vi vill stödja. Kvinna till Kvinna får pengar från Sida och en hel del andra stora aktörer, men det räcker inte.

– Ibland vill jobba vi i områden som man inte kan få Sida-stöd för, dessutom har vi som organisation ett stort ansvar inför de människor och organisationer vi stödjer, och då är det viktigt att vi inte är beroende av ett fåtal givare. Gåvor från allmänheten är därför mycket betydelsefulla.

För att det ska kännas tryggt för människor att skänka pengar är det viktigt att de vet att gåvorna gör nytta, att pengarna används effektivt och gör skillnad.

Att gåvorna gör skillnad kan våra givare se i utskicket där några ljusglimtar från 2011 finns presenterade. En sådan är att Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisation Centre for Liberian Assistance (CLA) mottog Anna Lindh-priset för sitt outtröttliga arbete att hjälpa utsatta tjejer till en bättre framtid. Catrin Söderberg intygar även att Kvinna till Kvinnas insamling och biståndsarbete kontrolleras noga från flera håll.

– Vi har ett 90-konto genom Svensk Insamlingskontroll, vilket borgar för att insamlingen bedrivs seriöst.  Vi är också medlemmar i FRII, Frivilligorganisationernas insamlingsråd, som arbetar för etiska och professionella insamlingar i Sverige.  Ute i världen har vi fältrepresentanter på plats som har kontinuerlig kontakt med de organisationer vi samarbetar med och följer verksamheten noga.

Den som vill veta mer om var pengarna går finns kan också hitta den informationen i Kvinna till Kvinnas verksamhetsberättelse, som kommer att kunna laddas ner eller beställas inom en vecka.

Med Givare till Givare-kampanjen ber Kvinna till Kvinna sina givare att värva två vänner till att också bli givare. Det är kanske inte alltid det lättaste. Så hur går man tillväga? Hur skulle Catrin Söderberg själv motivera sina vänner att bli Kvinna till Kvinna givare? 

– Vi är den enda svenska organisation som gör det vi gör. Vi stödjer kvinnors egen organisering, stödjer deras egna initiativ för hur de vill förändra och förbättra sina liv och samhällen. Dessutom är det bevisat i flera studier att bistånd som går till kvinnor är effektivt och gör nytta.

– Ytterligare ett bevis på att det vi gör är bra är att vi fick Right Livelihood Award 2002 för vårt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Tycker man att jämställdhet, fred och mänskliga rättigheter är viktigt så är vi en organisation att stödja.

Nu är Kvinna till Kvinnas Givare till Givare-kampanj lanserad. Kanske landar ett brev på en dörrmatta nära dig, eller kanske har du turen att bli värvad av en vän. Catrin Söderberg hoppas såklart att Givare till Givare kampanjen ska leda till att fler vill bli Kvinna till Kvinna-vänner.

– Ju fler givare vi har som ger regelbundet till oss, desto lättare är det för oss att planera vårt arbete långsiktigt och därmed bli ännu effektivare.

Sofie Phal

 

Facebook kommentarer

Genom att kommentera på globalportalen.org accepterar du våra riktlinjer.

Facebook

Kontakta Globalportalen

Tyck till om Globalportalen! Frågor, idéer och kommentarer om webbplatsen globalportalen.org är varmt välkomna:

Adress Globalportalen

Forum Syd
Katarinavägen 20
104 65 Stockholm

Följ Globalportalen på