Annonser
view counter
Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights
view counter
view counter
Annons från Teologiska högskolan
view counter
Vill du synas här?
view counter
view counter
view counter
Annons från Camino
view counter
Annons från Volontärresor
view counter
view counter
view counter
Annons från Globala gymnasiet
view counter
Annons: Camino Magasin
view counter
view counter
view counter
view counter
Kvinnofolkhögskolan i Göteborg
view counter
Annons: IM, Individuell Människohjälp
view counter

Fair Trade Forum till Borås

11 apr 2012
Den 5-6 oktober i år är det dags för nästa Fair Trade Forum. Denna gång kommer årets största mötesplats för etisk och rättvis handel att gå av stapeln i Borås. Blir det kan tänkas ett textilfokus i år när Forumet ska till de svenska textiliernas hemstad? Det kan aboslut tänkas, svarar Maria Lövström, projektassistent på Borås Stad.
Utställarytan på Fair Trade Forum i Karlstad. Foto: Therese Skoglund Utställarytan på Fair Trade Forum i Karlstad, Maria Lövström till höger om skärmen. Foto: Therese Skoglund

 - Göteborgsföretaget Dem Collective kommer att delta både som utställare och föreläsare. De har lyckats med vad de stora jättarna sa var omöjligt: att skapa snygga, rättvisare kläder till överkomliga priser. Och inte minst att ha koll på allt i klädkedjan, från bomullen till frakt  och försäljning, berättar Maria Lövström från Borås Stad.

En hel rad av de största konventionella klädaktörerna har sina svenska huvudkontor i Borås. (T ex ligger Gina Tricot, Hemtext, MQ med flera där). Någon av dem kommer sannolikt att bjudas in till evenemangets diskussioner och debatte. Maria vill inte avslöja några detaljer om forumet än men berättar gärna om inriktningen som börjar ta form:

- Klart för årets program är att första dagen kommer att intrikta sig på kommuner. Vi vill visa fram positiva exempel från kommuner som lyckats som Fairtrade City. Alla kommuner har kommit olika långt i sitt arbete med rättvis och etisk handel och valt olika vägar, och Fair Trade Forum vill skapa möjlighet att mötas och inspireras. Forumets första dag kommer även att erbjuda ett särkilt utbud för skolor.

Under lördagen blir det mer program för allmänheten. Det kommer att hållas många små korta föreläsningar, ett webbsamtal med producenter via storbildskärm, besök från bananodlare samt någon form av musikunderhållning.

Fair Trade Forum arrangeras på olika orter varje år, men Nätverket Rättvis Handel är alltid delaktiga i förarbetet och ramarna för hur det utformas.

På förra årets Fair Trade Forum i Karlstad, kom 4 700 besökare till forumet. Då var det miljöförvaltningen i Karlstad i samarbete med nätverket som stod bakom arrangemanget och Klara Perhamre och Emma Kraft var projektledare.

Johanna Tangnäs

 

59.3791363 13.5008041

Facebook kommentarer

Genom att kommentera på globalportalen.org accepterar du våra riktlinjer.

Facebook

Kontakta Globalportalen

Tyck till om Globalportalen! Frågor, idéer och kommentarer om webbplatsen globalportalen.org är varmt välkomna:

Adress Globalportalen

Forum Syd
Katarinavägen 20
104 65 Stockholm

Följ Globalportalen på