Annonser
Annons: Camino Magasin
view counter
Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights
view counter
Annons från Camino
view counter
view counter
Kvinnofolkhögskolan i Göteborg
view counter
Annons: IM, Individuell Människohjälp
view counter
Annons från Volontärresor
view counter
view counter
Annons från Globala gymnasiet
view counter
view counter
view counter
view counter
Vill du synas här?
view counter
view counter
view counter
view counter

WaterAid: Alla blogginlägg

Sverige tillkännager satsningar på 1,6 miljarder till vatten, sanitet och hygien

Ingress: 
Förra veckan ägde det tredje globala högnivåmötet rum för Sanitation and Water for All i Washington DC. Sverige var för första gången representerade på mötet där representanter från olika länder och organisationer la fram konkreta åtaganden för att förbättra tillgången till vatten, sanitet och hygien världen över.

Sverige tillkännagav prioriterade satsningar på totalt 1,6 miljarder över 4 år för att främja tillgången till dessa mänskliga rättigheter.

Organisation: 

Blossom Tainton visar oss vardagen i Ugandas slum

Ingress: 
Mer än 50 000 människor i Ugandas huvudstad Kampala ska få tak över huvudet, tillgång till rent vatten och säkra toaletter. Detta genom WaterAid och We Effects gemensamma projekt En Värdig Vardag, finansierat av Postkodlotteriet. För att uppmärksamma situationen reste artisten och träningsgurun Blossom Tainton till slummen – nu kan vi följa hennes resa.

Över 2000 barn dör varje dag av diarrésjukdomar som orsakats av smutsigt vatten och dålig sanitet. Bara i Uganda saknar mer än en tredjedel av den urbana befolkningen tillgång till rent vatten. Huvudstaden Kampala är en av de snabbast växande städerna i landet. Staden är hem för omkring
två miljoner människor och cirka 60 procent av dem bor i slummen. Vardagen för många är osäker och riskfylld. Detta vill projektet En Värdig Vardag göra något åt, och under tre år ska mer än 50 000 människor få tak över huvudet, tillgång till rent vatten och säkra toaletter.

Organisation: 

WaterAid: Nytt samarbete ger 250 000 barn rent vatten, sanitet och hygienutbildning

Ingress: 
H&M Conscious Foundation och WaterAid lanserar ett nytt globalt partnerskap för rent vatten och sanitet i skolor. Målet är att åstadkomma långsiktig förändring genom att påverka på global, regional och nationell nivå, samt att direkt nå en kvarts miljon av världens fattigaste skolbarn med rent vatten och sanitet.

Det treåriga programmets övergripande mål är att förändra livet och framtidsutsikterna för skolbarn genom att se till att skolor ger sina elever tillgång till rent vatten, toaletter och hygienutbildning. Programmet, där H&M Conscious Foundation bidrar med  60 miljoner kronor, kommer att resultera i förbättrade förhållanden för 250 000 elever och strukturell och långsiktig förändring genom påverkan av myndigheter, planer och ramverk, på nationell, regional och global nivå.

Pojke tvättar händerna
Organisation: 
Faktaruta: rubrik: 
Om WaterAid och H&M Conscious Foundation
Faktaruta: innehåll: 

WaterAid är en internationell oberoende organisation, som arbetar i 27 länder i Afrika, Asien, Centralamerika och Stillahavsområdet. WaterAid förändrar varje år miljontals liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. Sedan 1981, har WaterAid gett 19 miljoner människor rent vatten och sedan 2004, har 15 miljoner människor fått tillgång till toaletter och sanitet. För mer information, besök http://www.wateraid.se

H&M Conscious Foundation är en global ideell stiftelse som bildades i samband med H&M:s 60-årsjubileum 2007. Stiftelsens mål är att nå utanför H&M:s värdekedja och bidra till positiv utveckling på längre sikt för människor och samhällen där H&M har verksamhet. Stiftelsens grundläggande ramverk bygger på FN:s millenniemål. Ytterligare information finns på www.hm.com/consciousfoundation

Kontakta Globalportalen

Tyck till om Globalportalen! Frågor, idéer och kommentarer om webbplatsen globalportalen.org är varmt välkomna:

Adress Globalportalen

Forum Syd
Katarinavägen 20
104 65 Stockholm

Följ Globalportalen på