Event arrangeras av Union to Union

Lunchmöte: Schysta jobb förutsättning för fred

Tid:
Plats: TCO, Linnégatan 14, Stockholm
Arrangör: Union to Union

Krig och katastrofer påverkar arbetstagare och arbetsgivare runt om i världen, och därmed återuppbyggandet av länder. Därför har ILO tagit en historisk rekommendation, Decent work for peace and resilience som fokuserar på vad länder kan göra i förebyggande syfte för att skydda arbetslivet vid exempelvis krig, konflikter och naturkatastrofer.

Även arbetskraftsmigration var i fokus. ILO uppskattade år 2013 att det fanns drygt 150 miljoner arbetskraftsmigranter världen över och det påverkar både samhälle och arbetsmarknad. Mot den bakgrunden diskuterade ILC särskilt säkerställandet av en rättvis och effektiv hantering av arbetskraftsmigration.

Vilka åtgärder planeras för fred och stabilitet? Hur tryggar vi migranters ställning på arbetsmarknaden? Dessa frågor diskuterades under årets ILC. Vi kommer också få en bild av vart ILO är på väg. Hur är samarbetsklimatet mellan parterna inom organisationen? Vilka strömningar finns? Är strejkrätten hotad? Och ser framtiden mörk eller ljus ut?

Hör Oscar Ernerot, internationell sekreterare, LO och Åsa Odin Ekman, förbundssekreterare, TCO berätta om förhandlingar, diskussioner och spaningar från årets ILC-konferens.

När: 28 augusti, kl 11:30 – 13:00

Anmälan: Eftersom vi bjuder på en lättare vegetarisk lunch vill vi veta hur många som kommer. Anmäl dig i formuläret nedan.

Om du anmält dig och fått förhinder vänligen meddela detta till event@uniontounion.org. Har du några allergier eller specialkost, vänligen meddela oss detta i formuläret.

OBS: Vid sen anmälan kan inte specialkost garanteras.

Om du inte har möjlighet att delta på plats går det även bra att se seminariet live på vår YouTube-kanal eller lyssna på det i efterhand i vår podd Globalt facksnack. Podden hittar du även där poddar finns.