Praktik

KIC söker praktikant

Kristdemokratiskt Internationellt Center söker en praktikant för höstterminen 2017.

Vi söker dig som är i slutet av din utbildning och som i framtiden vill jobba i en internationell miljö inom bistånd och/eller internationella relationer. Praktikens omfattning kan utformas i dialog med den sökande. Det kan vara möjligt att kombinera med studier eller ingå som moment i utbildningen om ditt universitet erbjuder detta. För att komma i fråga bör du sympatisera med de kristdemokratiska värderingarna och ha ett brinnande intresse för utrikes- och biståndspolitik.

Vi söker dig som är beredd att biträda programansvariga och generalsekreteraren i arbetet på kansliet och med partners. Det kan handla om att bidra i den löpande handläggningen av insatser, i informationsarbetet eller i arbetet relaterat till KIC:s styrelse.

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i engelska, kan uttrycka dig väl i tal och skrift, är självständig, flexibel och stresstålig. Kunskaper i ryska är särskilt efterfrågade men inte ett krav, kunskaper i andra språk är meriterande.

Vi förväntar oss att du har god social kompetens, förmåga att samarbeta med andra men också att kunna arbeta självständigt när så krävs och prestigelöst ta dig an små och stora utmaningar. Du är en utåtriktad och driven person.

KIC:s kansli består av engagerade och erfarna medarbetare som är vana att arbeta under stor arbetsbelastning och i en snabb och krävande internationell kontext. KIC välkomnar alla sökanden.

KIC har sitt kontor i Gamla stan i Stockholm.

Upplysningar om praktiken lämnas av Edvard Agrell, 070-445 74 78.

Ansök

Senast den 13 augusti vill vi ha din ansökan med ett personligt brev, en CV och referenser.

Ansökan skickas till:

Edvard Agrell
edvard@kicsweden.org

Om KIC

KIC, Kristdemokratiskt Internationellt Center är en partianknuten organisation (PAO) som arbetar med att stödja och utveckla demokratiska partier och politiker verksamma i diktaturer och nya demokratier i olika världsdelar. Vi bedriver projekt tillsammans med kristdemokratiska systerpartier i bland annat Östereuropa och Västra Balkan. I Östafrika arbetar vi på bred front med utbildning av ungdomspolitiker från samtliga partier i ett större program tillsammans med andra PAO. Vi arrangerar seminarier både inom och utom den kristdemokratiska rörelsen samt publicerar skrifter om aktuella internationella frågor.

Annons