nyhet av Latinamerikagrupperna

"Vi är en liten del av en mycket större kamp”

Louise Englund är engagerad i Latinamerikagruppernas lokalgrupp i Malmö.

Louise blev medlem i Latinamerikagrupperna i samband med att hon åkte iväg som praktikant. När hon kom hem från praktiken i Nicaragua gick hon med i Malmös lokalgrupp.

Ett sätt som flera av våra medlemmar hittar Latinamerikagrupperna på, är genom att göra praktik i Latinamerika via Sörängens folkhögskola. Hösten 2013 var Louise Englund en av praktikanterna som fick möjlighet att åka fem månader till Nicaragua.

– Jag gillade hela konceptet med praktiken! Vi hade en förkurs på folkhögskolan, en lång praktik i Latinamerika och därefter efterarbete i Sverige. Eftersom kursen pågick under ett helt läsår hann vi få en djupare förståelse för situationen vi befann oss i. Det blev tydligt särskilt när jag kom hem från praktiken att Latinamerikagrupperna och samarbetsorganisationen som jag var hos delade samma systemkritik och solidariska fokus.

Louise blev medlem i Latinamerikagrupperna i samband med att hon åkte iväg som praktikant. När hon kom hem från praktiken i Nicaragua gick hon med i Malmös lokalgrupp.

- Man får ut så mycket av att vara medlem och att engagera sig i Latinamerikagrupperna! Genom att umgås med trevliga, kunniga och engagerade människor så har jag lärt mig massor både om kampen för urfolken och småbrukarna i Sverige och i Latinamerika. Det märks att vi gör skillnad och att vi är en liten del av en mycket större kamp!

– I våras arrangerade Malmös lokalgrupp demonstrationen March Against Monsanto vilket var väldigt roligt! Vi har deltagit i demonstrationen tidigare men denna gång så var det Malmö Lokalgrupp som organiserade den!

Taggar

Mänskliga rättigheter